Објекти су откривени у току акције МУП-а, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Министарством финансија - Управом за игре на срећу и надлежним основним јавним тужилаштвима, у периоду од 24. до 30. марта, а на територији 7 полицијских управа - Лесковац, Сремска Митровица, Нови Пазар, Нови Сад, Сомбор, Суботица и Шабац.

Осумњичени се терете да су у нерегистрованим објектима неовлашћено организовали клађење и игре на аутоматима, а новац од уплата играча улагали у нове нерегистроване објекте и апарате за игре на срећу, саопштено је из МУП-а.

Полиција је у тим објектима пронашла и одузела 70 апарата за игре на срећу, 72 телевизора, техничке уређаје и опрему за приређивање клађења, као и 1.365.110 динара.

У досадашњим оваквим координисаним акцијама спроведеним у периоду од јануара 2021. до 30. марта, на територији 17 полицијских управа контролисано је пословање 178 објеката.

Због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело неовлашћено организовање игара на срећу поднето је 115 кривичних пријава против 110 особа, од којих је 24 задржано до 48 часова.

У нерегистрованим објектима пронађена су и одузета 674 аутомата за игре на срећу, четири лаптопа, 611 телевизора, 126 рачунара, пет кладомата, 149 штампача, 67 монитора, два апарата за бинго, три уређаја за ''лаки бол'', седам читача тикета, 10 рисивера, три рулет стола, мини апарат за рулет, гејм дисплеј за томболу, постоље за рулет, два мобилна телефона, два уређаја за томболу, грчки кино, аутомат за исплату новца, три читача бар кодова, листе за клађење и тикети, као и 4.284.941 динара и 8.605 евра, за које се сумња да потичу од уплата играча.

(Телеграф.рс)