Objekti su otkriveni u toku akcije MUP-a, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Ministarstvom finansija - Upravom za igre na sreću i nadležnim osnovnim javnim tužilaštvima, u periodu od 24. do 30. marta, a na teritoriji 7 policijskih uprava - Leskovac, Sremska Mitrovica, Novi Pazar, Novi Sad, Sombor, Subotica i Šabac.

Osumnjičeni se terete da su u neregistrovanim objektima neovlašćeno organizovali klađenje i igre na automatima, a novac od uplata igrača ulagali u nove neregistrovane objekte i aparate za igre na sreću, saopšteno je iz MUP-a.

Policija je u tim objektima pronašla i oduzela 70 aparata za igre na sreću, 72 televizora, tehničke uređaje i opremu za priređivanje klađenja, kao i 1.365.110 dinara.

U dosadašnjim ovakvim koordinisanim akcijama sprovedenim u periodu od januara 2021. do 30. marta, na teritoriji 17 policijskih uprava kontrolisano je poslovanje 178 objekata.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću podneto je 115 krivičnih prijava protiv 110 osoba, od kojih je 24 zadržano do 48 časova.

U neregistrovanim objektima pronađena su i oduzeta 674 automata za igre na sreću, četiri laptopa, 611 televizora, 126 računara, pet kladomata, 149 štampača, 67 monitora, dva aparata za bingo, tri uređaja za ''laki bol'', sedam čitača tiketa, 10 risivera, tri rulet stola, mini aparat za rulet, gejm displej za tombolu, postolje za rulet, dva mobilna telefona, dva uređaja za tombolu, grčki kino, automat za isplatu novca, tri čitača bar kodova, liste za klađenje i tiketi, kao i 4.284.941 dinara i 8.605 evra, za koje se sumnja da potiču od uplata igrača.

(Telegraf.rs)