Izraelske snage ubile su najmanje dva Palestinca na Zapadnoj obali u sukobima nakon smrtonosnih arapskih napada s 11 ubijenih Izraelaca.

Prema palestinskom ministarstvu zdravlja, u sukobima koji su izbili tokom izraelske racije poginuli su jedan sedamnaestogodišnji i jedan dvadesettrogodišnji Palestinac.

Izraelska vojska je saopštila da su vojne snage i granična policija ušle u izbeglički kamp DŽenin kako bi "privele osumnjičene za terorističke napade".

- Tokom operacije teroristi su zapucali na naše snage. Izraelski vojnici uzvratili su vatrom u kojoj su napadači poginuli. Jedan izraelski vojnik lakše je ranjen, piše u saopštenju.

U četvrtak je, podseća Rojters, jedan Izraelac izboden nožem u naselju Guš Etzion na Zapadnoj obali.

Agencija Frans pres izveštava o napadu putnika naoružanog nožem u autobusu u blizini kolonije Elazar.

- Terorista je nožem napao putnika u autobusu. Putnik je povređen i prebačen u bolnicu. Civil u autobusu je pucao na teroristu i ubio ga, objavila je izraelska vojska u saopštenju.

U utorak je Palestinac iz DŽenina vatrenim oružjem ubio petoro ljudi u predgrađu Tel Aviva, pre nego što je i sam ubijen, čime je broj ubijenih u arapskim napadima u Izraelu tokom proteklog dana dostigao 11.

U nedelju, na dan izraelsko-arapskog mitinga na jugu Izraela, arapski napadač sa severa zemlje ubio je dva policajca u Haderi, gradu 50 kilometara severno od Tel Aviva. I on je ubijen, a odgovornost za napad u Haderi preuzela je Islamska država.

Premijer Naftali Benet najavio je niz mera za, kako je rekao, novi talas napada. Kasno u sredu, Benet je razgovarao sa predsednikom DŽoom Bajdenom, koji je, prema američkoj ambasadi, "izrazio svoje najdublje saučešće nakon užasnih terorističkih napada".

(Jutarnji list)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".