Учесници протеста су, судећи према транспарентима из Београда, Ниша, Новог Сада, Краљева, Крагујевца, са Златибора, из Панчева, Зрењанина и других места.

Како су рекли њихови представници, на протест су дошли пијачни продавци од Суботице до Врања, Лесковца и Бујановца, који ће ту остати ако треба и два или три дана.

Носе транспаренте као што су "Не дамо вам пијаце", "Боље гроб него роб - не дамо пијаце", "Не само пијаце вековне институције слободне трговине"...

Срђан Праштало из удружења пијачних продаваца "Опстанак" је рекао да су учесници протеста стали у одбрану свог посла и да им није потребна помоћ ниједне политичке странке.

"Хоћемо само да задржимо ово мало егзистенције коју имамо на пијаци", истакао је Праштало.

Каже да су раније предали петицију Председништву са око 16.000 потписа.

Протест пијачних радника је почео у 12 сати на Савском тргу, а онда су кренули ка Влади Србије због чега је привремено био блокиран саобраћај у Немањиној улици и у Улици Краља Милана.

Прелазни период за нови модел фискализације траје од 1. новембра прошле године до краја априла, а сви обвезници биће дужни да на нови модел пређу од 1. маја.

У центру Београда око поднева протест су организовали и мали привредници незадовољни, како кажу, положајем домаћих привредника, као и просветари средњих стручних школа који траже боље услове рада и већ плате

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".