- Премијер је рекао да само прекид ватре не би био разлог за укидање санкција Велике Британије Русији - казао је Џонсонов портпарол новинарима, говорећи о чему је било речи на састанку владе, пренео је Ројтерс.

Он је рекао да се притисак на (руског председника Владимира) Путина мора повећати и даљим економским мерама и пружањем војне помоћи како би се осигурало да Русија потпуно промени курс - истакао је портпарол британског премијера.

Британска министарка спољних послова Лиз Трас изјавила је у недељу да би санкције уведене руским појединцима и компанијама могле бити укинуте ако се Русија повуче из Украјине и обавеже се да ће окончати агресију.

У интервјуу за британски лист "Телеграф", Трасова је истакла да би мере могле да престану ако Москва промени курс.

- Оно што знамо је да је Русија потписала више споразума које једноставно не поштује. Дакле, мора постојати висока цена. Наравно, санкције су вишока цена - рекла је она.

Фото:Танјуг/АП

 

 

Санкције треба укинути само након потпуног прекида ватре и повлачења, али и ако се обавеже да неће бити даље агресије, истакла је Трасова.

-Такође, постоји могућност да се санкције брзо поново уведу ако дође до даље агресије у будућности. То је права полуга за коју мислим да се може искористити - навела је она.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".