- Premijer je rekao da samo prekid vatre ne bi bio razlog za ukidanje sankcija Velike Britanije Rusiji - kazao je DŽonsonov portparol novinarima, govoreći o čemu je bilo reči na sastanku vlade, preneo je Rojters.

On je rekao da se pritisak na (ruskog predsednika Vladimira) Putina mora povećati i daljim ekonomskim merama i pružanjem vojne pomoći kako bi se osiguralo da Rusija potpuno promeni kurs - istakao je portparol britanskog premijera.

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras izjavila je u nedelju da bi sankcije uvedene ruskim pojedincima i kompanijama mogle biti ukinute ako se Rusija povuče iz Ukrajine i obaveže se da će okončati agresiju.

U intervjuu za britanski list "Telegraf", Trasova je istakla da bi mere mogle da prestanu ako Moskva promeni kurs.

- Ono što znamo je da je Rusija potpisala više sporazuma koje jednostavno ne poštuje. Dakle, mora postojati visoka cena. Naravno, sankcije su višoka cena - rekla je ona.

Foto:Tanjug/AP

 

 

Sankcije treba ukinuti samo nakon potpunog prekida vatre i povlačenja, ali i ako se obaveže da neće biti dalje agresije, istakla je Trasova.

-Takođe, postoji mogućnost da se sankcije brzo ponovo uvedu ako dođe do dalje agresije u budućnosti. To je prava poluga za koju mislim da se može iskoristiti - navela je ona.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".