Како каже на филму није играла већ две деценије и да сматра да, након вишедеценијске каријере, не треба да иде на кастинге. Радмила наводи да није задовољна данашњим положајем глумаца.


- Од 2002. године нисам добила улогу на филму, ето већ двадесет година. Можда сам и ја крива за то због тога што сам добра у свом послу. Чим неко искаче, то не одговара људима. А ја само радим свој посао добро. Не пролазим кроз посао тек тако, само да га завршим. Сада је масовна производња. Људи су доста унижени у тој, таквој продукцији. Имају месечне плате, што је мени непојмљиво и неприхватљиво. Можда сам ја матора и не разумем тај систем, али они су нашли тај модус јер има толико људи који не раде ништа и они који тек треба да почну да раде. Те младе тек уцењују! Погледајте људе који се сада појављују у неким серијама. То су људи који су годинама запуштени по позориштима у Србији, њих раније нису звале озбиљне продукције. Сада више није важно. Неколицина врсних глумаца се врти и то јесте лепо и добро - рекла је глумица и додала да је нико не зове за улоге на великом платну:

- Нико се не јавља. Тачније, јављали су ми се да идем на кастинге, али ја се не осећам добро у таквим ситуацијама. Нема просто потребу за таквим експериментима. На аудиције буквално! Знају ко сам и шта сам, колико знам или не знам. Не морам ја више да пролазим никакве кастинге.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

На питање шта мисли о томе што многи глумци раде за месечне плате, Радмила је одговорила:

- Ми радимо са својом енергијом, са свим својим потенцијалима и то треба ценити. Причале су ми колеге, значајни глумци како их малтретирају. Мени је то одвратно, ја не могу да схватим да то постоји. То је начин на који неколицина људи зарађује новац, а сви су други извођачи радова. Ја не пристајем да будем извођач радова. Да сам то хтела, нека се нико не увреди, отишла бих да черупам кокошке.

Затим се осврнула на накнаде за репризирање филмова и серија.

- Безобразлук је што се тантијеме више не исплаћују. Неталентоване и недаровите особе доносе назови законе у својим фирмама да се не плаћају људи из потпуно бесмислених разлога. То су тако мале надокнаде. Глумци за главну улогу добијају мању суму од оне које телевизије добијају од једне секудне рекламе на телевизији. И онда схватиш да је све бесмислено! Користе те до бесвести. Зашто? Ја се у животу никада нисам водила тим да ме препознају на улици и да будем популарна. Љубав према човеку је нешто друго, а популарност...Сако вас пресреће на улици, телефонима вас сликају. Свако има право да вас слика где хоће и како хоће - тврди глумица.

Фото: В. Данилов

 

Она је на крају рекла да ни са ким од колега није довољно блиска да би са њима отворено говорила о томе.

- Јао, немојте... Немам... Именик ми је прецртан скоро. Увек се изненадим када сретнем неког. И они који су живи... Годинама живимо једни поред других, а не виђамо се, готово се више и не познајемо. Па онда, када се сретнемо жалимо за прошлим временима и што неке тренутке нисмо искоритили да се сусрећемо, разговарамо - рекла је Радмила Живковић.

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".