Иако се дочепао и седме деценије одувек је певао као младић: "Љуби, љуби, друже мој, девојке и жене, ал’ остави бар једну да се нађе за мене", демонстрирао је често свој таленат пред кафаном у свом родном Клењу.

Наравно да и тај таленат, по којем је и надимак стекао, користи на слављима да забавља госте.

– Није редак случај да се прикључим музикантима. Ако је остатку Србије необично што на весеља идем непозван, у Мачви је то сасвим природно. Немојте се чудити ако на мачванској свадби чујете домаћина да позива: "Моле се гости, звани и незвани, да седну за сто." Е, то вам значи да су сви добродошли – објаснио је Хоки својевремено за Сремскомитровачки портал.

Фото: Профимедиа

 

 

Али није свугде тако. Како је научно и у пракси утрдио овај весели Мачванин, под свадбену шатру у околним селима лако је било ући. Али у хотел, на отмени ручак, мало је компликованије. Није шала ни доспети на свадбу у Срему. Јер, људи су другачији. Уздржани, а сваког госта у главу знају.

– А колико сам попио? Најмање пола Дрине! Волео сам “бамбусе” и шприцере, а сад пијем само ракију – каже Хоки.

За пола века он је, по сопственом признању, изљубио најмање 3.000 млади и младожења, појео тону печења, више хиљада сармица, а служило га је, кад прерачуна, на десетине хиљада ашчија. На питање зашто иде по весељима и шта га то тамо вуче, разлог је налазио у чињеници да је, живећи сам, морао некако да скрене мисли.

– А где је лепше него на свадби? Раније, док је било пара, у Титино време, на свадбе сам ишао аутом, а сада бициклом. Погледајте како је окићен. И без обзира на то што је реч о бициклу, домаћице ми стављају пешкире, исто као и осталим сватовима – говори он и показује своје превозно средство.

Милован Веселиновић Хоки био је вишеструки први глас Срема, Семберије, Мачве… Надимак је добио по југословенском певачу народне музике Хашиму Кучуку Хокију (1946-2002), који је остао упамћен по многобројним хитовима, а посебно "Пијем да је заборавим" и "Певај пријатељу".

Многи не знају да је прави Хоки седамдесетих година био први секс-симбол тадашње народњачке сцене. Једини је од певача носио дужу косу и имао "битлсовски имиџ".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".