Када му је отац ликвидиран породица се преселила у Београд, настанивши се у насељу Вождовац. Његов долазак на Вождовац са осам година обликовао је остатак Ђорђевог живота. О његовом животу низале су се легенде, али једна о његовом оцу, тачније она о његовом убиству, ретко где је испричана.

Наиме, у групи "Легенде деведесетих" објављена је раније прича о детаљима живота Гавра Мићковића.

Гавро је убио Аустроугара због чега се замерио краљу Николи и морао је да промени презиме, годиште и побегне у Америку. Вратио се као добровољац, учествовао у Балканским ратовима и у Првом светском рату. Више пута је рањаван. Добио је силна одликовања Америке, Енглеске и Србије. Добио је америчку војну пензију. Требало да буде зубар (Америка је хтела да му плати студије) али ипак је постао богати златар. Вратио се у Југу и у 65. години оженио 23-годишњу Милену. Годину дана касније се родио Гишка, а две године касније Славица.

Када је навршио 75 година, Гавро је отишао у Мурину на сахрану ћерке своје сестре. Кад је изашао напоље ка пољском вецеу, отела су га наводно два човека због неке крвне освете и убили га од батина. Пет километара даље пронашла га је жена и одвела доктору, па су га пребацили на Звездару да се лечи.

Мада већ остарео, имао је јако срце и дуго му је Милена давала лекове и држала га у животу док није испустио душу. Његове убице су касније настрадале возећи камион са песком да граде кућу. Удес је био тако стравичан да су им делове тела са улице скупљали лопатама.

У време када је Гишка одбио да за Удбу убије војводу Момчила Ђујића, неко му је обио сеф у коме су поред 10 пасоша и новца, била и одликовања његовог покојног оца, што га је веома погодило.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".