Оно што узрокује угриз пса, откривају чињенице, обично је потреба да заштите своје штенце, власнике или себе. То је њихов начин да заштите своје најмилије. Таође, пси који су злостављани или малтретирани могу бити траумирани, што узрокује њихов напад на друге псе или људе.

У наставку доносимо три најопасније врсте паса.

Канарски пас


Канарски пас је веома снажан, масивна и интелигентан. Канарским псима потребна је рана социјализација и тренинг. Ради свог јаког ловачког нагона, не одговарају најбоље неискусним власницима. Ако им не осигурате довољно активности могу постати деструктивни.

 

Ротвајлер


То су мишићави пси, широких прса, јаких, равних леђа и снажних ногу. Врло су одани и привржени и у било којој ситуацији спремни да одбране свог власника, породицу и дом. Када осети опасност, истог тренутка креће у акцију због свог веома развијеног борбеног и заштитничког инстинкта. Никада не лаје без разлога. Потребна му је слобода, и не подноси да остане сувише дуго везан. Може бити веома дисциплинован ако његов власник има довољно ауторитета.

 

Пит Бул


Нажалост овај пас је највише коришћена за борбе паса у свим деловима света. Такође је проглашен најопаснијим псом у Америци. Они су изузетно снажни пси са застрашујуће јаким угризом, стога није чудно да их се пуно људи боји. Ови пси су некада имали надимак пси дадиље, али након свих негативних новости везаних за пит булове, пуно људи их доживљава потпуно другачије. Опасни су и могу бити агресивни, али уз правилан тренинг и рану социјализацију, могу постати феноменални кућни љубимци.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".