"Која ли је тајна здраве косе Меган Маркл? Која ли је тајна?

Констракта је у финалној вечери однела победу, те ће Србију представљати на Евровизији у Торину, а с обзиром на то да сви брује о коси Меган Маркл, пронашли смо савете њеног фризера које можете да примените већ дабас...

Џорџ Нортвуд, који је задужен да коса Меган Маркл у сваком тренутку изгледа феноменално, открио је једном приликом који су кључни кораци када је реч о неговању косе.

Правилна нега је нарочито битна у зимским месцима, јер је у овом периоду она изложена ветру, сувом ваздуху услед грејања и другим спољашњим факторима. То све је чини ломљивом и губи се сјај. Ако поштујете ових шест правила, коса ће у сваком тренутку изгледати неговано...

1. Избегавајте фенирање на равно

- Ја сам лично увек са локне и опуштенији изглед. Када се коса увије она изгледа лепше, сјајније и здравије. На равно исфенирнаној коси се виде сви недостаци, зато су благи таласи много боље решење - каже Џорџ.

2. Прање косе

Већина људи заправо не очисти у потпуности косу када је оперу, па коса заврши прекривена неком врстом филма који временом доводи до недостатка сјаја. Шампонирањем два пута првим прањем уклањате вишак прљавштине, а другим прањем је тек заправо очистите.

Како опрати косу правилно?

Према Нортвуду, прва и највећа грешка коју већина жена чини је коришћење превише шампона.

- Дупло прање косе не значи да треба користити више шампона, управо супротно. Поента је у дуплом испирању. Уз то, већину типова косе најбоље је прати свака два до три дана, а за оне дане између пронађите квалитетан шампон за суво прање - објаснио је стилиста.

3. Користите суви шампон да би коса изгледала гушће

Суви шампон је одличан за оне жене које имају танку косу. Суви шампо даје коси текстуру и чиније визуелно гушћом. Џорџ наглашава да ипак са овим производом не треба претеривати, јер може да исуши косу. Користите овај трик у посебним приликама.

4. Избегавајте употребу пегле за косу

Пегле могу узроковати накупљање статичког електрицитета у коси и уклонити све природно из изгледа. Равна коса може створити беживотан изглед.

5. Што чешће користите маске за косу

- Редовна употреба храњивих маски за косу ће оживети косу и вратити јој сјај. Препорука је да се користе једном недељно, а најбоље би било да то буду оне које у свом саставу садрже арганово уље - тврди он.

6. Испуцали врхови

Неговање испуцалих врхова уљима, серумима и кремама је најбољи начин да их сакријете - ти производи делују као лепак, заглађујући испуцале врхове и дајући коси негован изглед. Још један савет за све жене које равнају косу.

- Ако желите изравнати косу и употребити уље, ставите уље након "пеглања". Ако испеглате косу након употребе уља, она ће изгорети као вруће уље у тигању. Дословно ћете испржити косу - упозорио је Нортвуд.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".