1.Црвена

Многе ова боја асоцира на доминацију, агресију, узбуђење или опасност. Нека истраживања су дошла до резултата да спортисти који носе ову боју имају 5% више шансе да однесу победу, али и да конобарице које носе црвену добијају веће напојнице! Сматра се да ова боја привлачи јачи пол јер асоцира на страст и љубав. Црвена је толико моћна да може изазвати убрзан рад срца и производњу тестостерона.

Фото: Профимедиа

 

Сива боја

Сива представља златну средину, спону између црне и беле, тако да и особе којима је ово омиљена боја карактерише прибраност и смиреност. Кроз живот обично иду „хладне главе“, увек спремне на компромис. Углавном су веома амбициозне, радохоличари, врло опрезни у свему што раде.

2.Љубичаста

Ова боја некада се повезивала са племством. Ова боја подстиче креативност, сматра се да има умирујуће дејство и да су  људи који преферирају ову боју емотивни и осетљивији.

3.Бела

Ако вам је омиљена боја бела то може сугерисати да сте склони примећивању детаља и да су вам организованост и логика јача страна. Бела је синоним за чистоту и једноставност. Још једно уврежено мишљење јесте да људи који воле ову боју су независни и креативни.

Фото: Профимедиа

 

Плава боја

Особе које воле плаву често су одлични пријатељи и предмет дивљења због свог чврстог карактера и мудрости. Пуне су емпатије и бриге према људима, и други им се углавном диве због њихове одлучности и чврстих ставова. Они који воле плаву боју су обично вешти са комуникацијом и могу да разговарају са свима. Карактерише их конзервативност, тако да нису флексибилне и спремне на компромис. Одане и верне су својим пријатељима, исто очекују и од њих, управо због тога су често сумњичаве и љубоморне на „треће чланове. Иако свима посвећују своје време и поклањају им пажњу, често им људи не враћају истом мером. Управо зато, љубитељи плаве често су усамљени.

Розе боја

Сама боја је нежна и обично се везује са лепе емоције. Особе које уживају у овој боји обично на прво место стављају љубав. Ова љубав није нужно према партнеру, већ свему што их окружује. Велики су сањари који теже сигурности, тако да им је породица најбитнија и имају развијен јак мајчински инстикт.

Фото: Профимедиа

 

4.Црна

Сматра се да љубитељи црне боје теже контроли и већој независности. За особе које радо бирају црну боју верује се да су реалистични и практични. Црна је синоним за елегантност, софистицираност, формалност. Поред тога, ова боја сугерише и тајанственост.

5.Жута

Једноставно речено, ако тежите жутим тоновима, ви сте авантуриста.Не прихватате наметнуте оквире и жудите за слободом, оптимизмом, страшћу. Спонтаност вам је јача страна, као и креативност. Али, за љубитеље жуте боје везује се и импулсивност.

Фото: Профимедиа

 

6.Зелена

Људи који бирају зелене нијансе дефинитивно воле да буду у природи и теже већим успесима у животу. Интересантно је да неке студије показују да љубитељи ове боје више теже за сигурношћу. Ова боја асоцира на обиље, смиреност, здравље, раст, учење.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".