Заменица премијера Украјине Ирина Верешчук рекла је јутрос да "нема говора о предаји" и да је руска страна већ обавештена о томе.

- Не може се разговарати о било каквој предаји, полагању оружја. Уместо што губите време на осам страна писма, отворите хуманитарне коридоре - поручила је Верешчук.

Подсетимо, генерал-пуковник Михаил Мизинцев, начелник Националног центра за контролу одбране Руске Федерације, позвао је јуче јединице Оружаних снага Украјине и батаљоне територијалне одбране, као и стране плаћенике, да прекину непријатељства, положе оружје и дуж хуманитарних коридора пређу на територију коју контролише Кијев.

- Истовремено, свима који су положили оружје гарантован је безбедан излазак из Мариупоља и очување живота, рекао је Мизинцев.

Фото: Јутјуб принтскрин/Минобороны России

 

Овај предлог о изласку украјинских снага је требало да буде реализован од 10.00 до 12.00 по локалном времену, а након тога је требало да се отворе хуманитарни коридори како би се евакуисали цивили.

- Команданти јединица Доњецке Народне Републике и Оружаних снага Русије биће спремни за такав сценарио и обезбедиће ваш безбедан излазак, али само без наоружања и муниције, у било коју област коју наведете - закључио је генерал.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".