Да подсетимо, МУП Србије саопштио је јуче да је у Лесковцу ухапшен Н. П., који се терети за противправно лишење слободе и покушај изнуде. Како су навели, младић је своју девојку отео 14. марта и држао је заточену у кући до 15. марта. Све време ју је приморавао да од својих родитеља тражи откуп како би је пустио.

- Реч је о младићу који је део једне реп групе из Лесковца. Он је чак објављивао неке песме и спотове, а њихов рад неодољиво подсећа на музику њихових познатијих суграђана Короне и Римског - прича извор Курира:

Пустио ју је на слободу

- Н. П. је планирао отмицу девојке с којом се забављао непуних 10 дана . Отео ју је и одвезао у своју викендицу у село Мала Грабовница, а оданде звао чланове њене породице и тражио да му хитно донесу новац одбијајући да несрећну девојку пусти - наводи извор из истраге.

Наводно, девојка је претрпела страшну тортуру.

- Од понедељка увече до уторка по подне он ју је тукао и претио да ће побити целу породицу. Онда се у уторак одједном предомислио и колима је вратио кући. Поново јој је запретио да никоме ништа не говори, а чак је ангажовао и пријатеље да је прате. Међутим, девојка је скупила храброст и пријавила га надлежнима - објашњава наш саговорник упућен у истрагу:

- Девојка је с родитељима отишла у полицију, а инспектори су испитали и Н. П. Он је, наводно, после прве изјаве пуштен да се брани са слободе, али је касније ухапшен и одређено му је задржавање до 48 сати - каже извор.

Отета девојка, како сазнајемо, иако је прошло пет дана од отмице, и даље није добро.

- Она има видљиве повреде по рукама и лицу, а осим тога, потпуно је истраумирана и ван себе - прича извор.

Нумеро оптужен

Подсетимо, Н. П. није први репер који је ухапшен због насиља над партнерком. Сличан случај догодио се крајем децембра када је активисткиња Нина Стојаковић на Твитеру објавила да је репер Урош Радивојевић Нумеро дуже време злостављао њену сестру. Оптужбама се убрзо придружила још једна девојка која је с Радивојевићем била у вези, те су њему 5. јануара стављене лисице на руке. Већ 24. јануара Радивојевић је оптужен за насиље у породици.

- Окривљеном У. Р. стављено је на терет да је кривично дело извршио током 2020. и 2021. године, закључно са 22. октобром 2021. године, на тај начин што је у континуитету вршио физичко и психичко насиље над бившом ванбрачном партнерком Л. Ц., с којом је у том периоду живео у заједничком домаћинству. Насиље оштећена није пријављивала из страха и из разлога што је окривљени стално емотивно манипулисао њом док су живели заједно - саопштило је Прво основно тужилаштво.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".