Подсетимо, Матеј Периш нестао је у ноћи између 31. децембра. прошле године у Београду. Био је са друштвом у ноћном клубу Готик, а затим је напустио клуб из за сада непознатих разлога. Периша су надзорне камере снимиле наредних десетак минута, а потом му се губи сваки траг на шеталишту уз реку Саву, а потрага за младићем и даље траје.

- Вратио сам се у Сплит, у мој град, у моју породицу. Али ја сам још у Београду, срцем, и душом и размишљањем. Међутим, живот је такав да морам функционисати, имам своју породицу, свога сина Матеја и морам све те чињенице да ставим у реалне оквире и наставити даље. Апсолутно сам са Матејом, који је ту поред мене, у мојим мислима, у мом срцу, у нашем срцу, у срцу моје породице и ништа се није променило. Све оно што сам тражио првог дана кад сам дошао у Београд то и данас очекујем на удаљености од пар стотина километара - рекао је Ненад Периш за ТВ К1.

Фото: АТА имагес

 

 

Отац Матеја Периша је истакао да је нон-стоп у комуникацији са МУП-ом Србије и објаснио је како је реаговао када је чуо да је пронађено тело непознатог мушкарца на ушћу Млаве у Дунав код Старог Костолца.

- Када ми је начелник у МУП рекао да то није Матеј због патика и одеће које је имао на себи, прво сам помислио на родитеље тог човека, то је нешто најгоре што човек може да доживи. Али човек је спреман на све, уз божју помоћ може све да се прође - рекао је Ненад.

Објаснио је да када се човек нађе у таквој ситуацији има само две могућности.

Фото: АТА имагес

 

 

- Ја уопште нисам битан, нисам ништа урадио што не би сви родитељи када би се у оваквој ситуацији нашли. Човек када дође у овакву ситуацију има само две могућности, да потпуно изгуби контролу, али ја сам се нашао у ситуацији да морам да тражим сина, да останем рационалан, морам да помогнем људима који га траже, морам помоћи мојој породици који од мене очекују информације, морам да помогнем себи, и морате сузбити емоције које су вам све, јер плачом не можете да помогнете ником - рекао је Ненад и објаснио што се вратио за Сплит:

- Моја породица је функционисала у границама нормалног, моја ћерка је малолетна, морам водити рачуна о њој. Мој живот је био на паузи, размишљао сам само о једној ствари, то није био реалан живот. У Београду сам осетио да мој живот иде уназад, више нисам могао да помогнем полицији, није било резултата, то је био разлог због којег сам се вратио у Сплиту. Морам да се вратим у живот, да помогнем мојој породици и супрузи. Само, више никада неће бити исти Ненад Периш, то је други човек - рекао је Сплићанин.

Фото: АТА имагес

 

 

Ненад Периш је потврдио информацију да се чуо и са патријархом српским Порфиријем који му је улио наду, веру и вољу даљим изазовима које ће му живот пружити али и вером да ће Матеј Периш бити пронађен.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".