Лидер Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин одао је пошту погинулима у јучерашњем ракетном нападу Оружаних снага Украјине на центар Доњецка.

Становници Доњецка пале свеће и полажу цвеће на место ракетног напада украјинске војске и на тај начин се опраштају од страдалих суграђана. 

Фото: Профимедиа

 

Како Спутњик преноси, према подацима руског министарства одбране, у јучерашњем нападу је погинуло 20 цивила, а још 37 повређено, од чега их је 23 хоспотализовано.

Пушилин је изјавио да је, на основу серијског броја ракете, познато ко су одговорни за напад на Доњецк. 

"Јуче су откривени подаци каква је јединица била, ко су комаданти, ко је издавао наређења. Другим речима, сва презимена одговорних су утврђена", рекао је лидер ДНР.

Народна милиција ДНР саопштила је јуче да је дошла до лаптопа украјинске војске на коме се налазе подаци о украјинским војним циљевима. Како се наводи, међу циљевима се налазе зграда Владе, Радио-телевизијски центар и Војни комесеријат.

Подсетимо, јуче је у близини зграде Владе у центру Доњецка оборена украјинска ракета "Точка-У", услед чега је преминуло 20 цивила, међу којима је било и деце.

Фото: АП/Alexei Alexandrov

 

(Спутњик)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".