-Према ажурираним информацијама Министарства за ванредне ситуације ДНР, Оружане снаге Украјине гранатирале су Горловку балистичком ракетом испаљеном из система Точка-У“, навео је Приходко у поруци на Телеграм каналу.

Пушилин: За 16 дана погођено 514 стабмених објеката
За 16 дана од гранатирања кијевске војске оштећено је 514 стамбених зграда, забележено је 12 погодака по објектима критичне инфраструктуре, рекао је шеф ДНР Денис Пушилин у интервјуу за РИА Новости.

-Оружане формације Украјине презиру цивилеу. Суве чињенице статистике гранатирања показују да пуцају искључиво на мирне четврти наших градова и региона“, рекао је Пушилин.

Он је напоменуо да је у протеклих 16 дана „оштећено 514 стамбених објеката и 198 објеката цивилне инфраструктуре“.

Горловка је под контролом ДНР од 2014. године, град се налази 50 километара северно од Доњецка. На територији града налазе се рударска предузећа и хемијски концерн Стирол. Горловка је један од највећих градова у ДНР. Подручја Горловке која су тренутно најчешће гранатирана су село Зајцево и села рудника по Гагарину и „6/7“ која се налазе на периферији града. Пре почетка сукоба у Донбасу, становништво Горловке је бројало више од 250.000 људи.

 

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".