Иако кажу да је сваког чуда за три дана доста, то у случају Констракте не важи. Њена изведба песме "In corpore sano" на избору за песму за Евровизије, изазвала је толико пажње да је и сама певачица изненађена.

Фото: Јутјуб принтскрин/ RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Стихови "уметница мора бити здрава“ и "која ли је тајна здраве косе Меган Маркл" одмах су ушли у уши, а композиција је постала хит у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Северној Македонији и Хрватској.

Сви се данас питају ко је Констракта и буду изненађени када чују да она деценијама ствара музику. Годинама је била део бенда "Земља грува", у ком је наступала са колегиницом и пријатељицом Аном Радоњић, познатијом као Зое Кида. Њој, како каже, смета што шира публика тек сада, после толико година, упознаје лик и дело Констракте.

Фото: Н. Скендерија

 

"Констракта је предивна, посвећена мама, којој је породица на првом месту. Знам да је обожавају комшије и да у својој згради има комуну и страва екипу, иначе је и председник кућног савета. Констра је вредна, скромна и стрпљиво ради на задацима. Увек је имала специфичну визуру, укус, осећај за ствари и визионар је када су у питању трендови. Смешно ми је, а негде ме и нервира што тек после 20 година широка публика упознаје њен лик и дело. Где сте, људи, били до сада?!", рекла је Зое која је мислила да ће победу однети Сара Јо.

Фото: АТА имагес

 

"Искрено, нисам веровала да ико може да победи, осим Саре Јо! Некако, све време сам доживљавала избор за Песму Евровизије као сјајан начин да широј публици представимо свој рад, али није ми пало на памет да овај сценарио може да се деси! Констрактина победа је доказ да су људи почели да цене оригиналност и различитост. Тек након полуфинала, кад сам видела сценски наступ, помислила сам: "Ово би, ладно, могло да победи!" Универзум је умешао прсте и ово је Констриних пет минута! Браво Констрице, искидала си! Сад верујем да Констра може да се врати као победник и с Евросонга",  закључила је Зое Кида.

(Република)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".