Констрактин наступ коментарисали су и познати страни јутјубери, а певач Аца Лукас данима не може да се помири са тим што није он однео победу, те Констакту као и челнике РТС-а прозива на сваком кораку. Он је започео озбиљан рат, а оно што је Констракта недавно објавила на друштвеним мрежама изазвало је огромне реакције.

Ана је на свој Инстаграм поделила дело Александра Денића инспирисано њеном песмом. Оно њу, иначе, приказује као Пилата (због већ добро познатог прања руку којим је он, симболично, скидао сваку одговорност са себе). Фолкер Аца Лукас, са друге стране, приказан је попут Исуса, што је тек измамило бројне реакције најпре евровизијске публике.

Овим поводом се сада огласио Лукас, те прокоментарисао Констракту и дело ко је је објавила.

- Уметница је показала да очигледно није здрава! Објављивањем слике на којој сам ја Исус, а она Пилат, признала је да је учествовала у мојој егзекуцији на Песми за Евровизију, вероватно преко своје најбоље другарице из жирија Уне Сенић. Очигледно јој није пријатно, не може да спава и на овај начин покушава себе да 'опере', јер зна да уметница није чиста - узвратио је Лукас.

Констракта се није оглашавала, али јесте аутор слике коју је она поделила, Александар Денић. Он каже да није намеравао да иког увреди, као ни да изазове полемику Констракте и Лукаса:

- Годинама обрађујем поп-арт, односно естрадне теме. Још док сам гледао Констрактин наступ, сетио сам се Пилата који је прао руке. Наравно, он не мора нужно бити зао, јер је по неким тумачењима испуњавао Божју вољу, пошто је Исус морао да страда. Слика показује и да је хладна уметност победила фолк, који има душу... Неки моје дело тумаче тако да је Констракта почистила Лукаса, па пере руке и говори му: 'Ај' ћао', а неки да је Аца жртва! Свако може да разуме како год жели, то је и чар слике. Желим да нагласим да се не слажем с људима који Констракту сматрају културом, а Лукаса некултуром. Све је то наша култура - рекао је уметник Александар Денић.

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".