Негде на јесен, у новембру 1930. године, село са 2000 људи постојало је крај језера Ањикуни у Канади. Џо Лабеле је већ тамо долазио и људи су били гостољубиви, међутим, кад је поново стигао био је шокиран јер је цело село нестало иако је тамо још увек било њихово оружје, као и храна, а огњишта топла...

Неснона и језива тишина се спустила на село и схватио је да је ту потпуно сам. Одећа становника је још увек била на месту, а паприкаш се крчкао на шпорету. Кружио је око целог села али није пронашао ни један траг у снегу, нити је било животиња. 

Када је полиција стигла да истражи случај открила је нешто језиво. Локално гробље је било оскрнављено, а сваки леш је био ископан, тако да нису нестали само живи већ и сви мртви. Даља истрага је показала да су пси закопани испод снега и да су умрли од глади. 

Фото: Јутјуб принтскрин

 

На хоризонту су видели интезивну, плаву, пулсирајућу светлост, која је након неколико тренутака избледела и није се више појавила. Теоретичари завера верују како се нестанак села може повезати са ванземаљцима, нападом демона или вампира. Односно, да су људи пребачени у другу димензију, али нико не зна. Шта се са тим људима заправо догодило те да се они никада нису вратили?

На сајту канадске полиције се може прочитати да ова прича није истинита јер су тврдили да је амерички аутор Френк Едвардс измислио причу и да нема догађаја који је потврђују.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Репортер Емет Келехер изјавио је да је објавио извештај о овој мистерији у децембру 1930. године у новинама Ла Пас, Манитоба. Како се наводи, ту се може видети да полиција није одмах спровела истрагу о случају. Полицајац који је вршио увиђај разговарао је са човеком који је живео неколико километара од тог села и који је рекао да никада није чуо за село и његов нестанак.

Нису пронађени никакви знакови борбе, па остаје мистерија шта се десило са овим људима. 

Фото: Јутјуб принтскрин

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".