-Према мојим личним очекивањима, овај напредак би се у наредних неколико дана могао развити у јединствен став обе делегације, у документе за потписивање - поручио је Слуцки, преносе РИА Новости.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Подољак: Ближимо се компромису

Са друге стране, члан украјинске делегације и саветник председника Михаил Подољак такође је потврдио да мисли да би у наредним данима могао бити постигнут напредак у преговорима са Русијом. Он је истакао да се Москва и Кијев приближавају компромису у преговорима.

-Нећемо у принципу попуштати ни по једном ставу. Русија то сада разуме. Русија већ почиње конструктивно да разговара. Мислим да ћемо постићи неке резултате за неколико дана - рекао је Подољак у видео снимку објављеном на интернету, преноси Ројтерс.

Према речима члана украјинске преговарачке групе, стране у дијалогу су почеле да састављају споразуме чији детаљи још нису откривени, пренела је РИА Новости. Чим буду разрађени правни формати биће заказан састанак, односно, четврта рунда преговора.

-То може бити сутра, прекосутра. Разговарали смо о свим питањима, сада покушавамо да упакујемо та питања у неке правне формате - рекао је Подољак.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Он је напоменуо да би у разговоре требало да се "узму у обзир безбедносне гаранције које жели да добије и Руска Федерација, која има своје страхове у вези са низом глобалних војних савеза".

Кулеба: Спремни за преговоре а не предају

-Украјина је спремна да преговара о окончању рата који је Русија започела пре више од две недеље, али се неће предати, нити прихватити било какве ултиматуме - изјавио је данас украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба.

Он је нагласио да су током данашњег дана борбе беснеле у околини Кијева, као и да због гранатирања у другим областима Украјине цивили нису могли да се евакуишу, преноси Ројтерс.

Говорећи на виртуелном догађају, који је организовала нестраначка, непрофитна организација Иницијатива за обнову демократије, Кулеба је рекао да би животи цивила били спасени ако би Украјина имала више борбених и јуришних авиона за уништавање великих војних колона.

Украјински министар спољних послова је нагласио да Русија у рату против његове земље користи сличну војну тактику као у Сирији и изразио уверење да Белорусија није вољна да шаље своје снаге у Украјину, упкос, како тврди, притиску Москве да то учини.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".