Дана Вулин је 36-годишњакиња Аустралијанка из Перта српског порекла. Цео свет је пре деценију плакао над судбином тада 26-годишњакиње коју је жена по имену Натали Димитровска испрскала алкохолом по лицу, коси, грудима и стомаку, а потом хладнокрвно живу запалила! Дана је горела "до пепела", осећала је да јој кожа отпада са прстију и тела, а онда је један момак из оближње теретане чуо њене крике и позвао хитну помоћ. Дана је провела 30 месеци у болници, а онда је показала своје ново "ЈА" и одушевила свет у телевизијском преносу. Данас својим примером мотивише људе да је све могуће!

- Оно што ми се догодило је нешто најокрутније на свету, али, нажалост, нисам смела да се оглашавам због суђења. Сећам се да сам била толико очајна, зато сада осећам одговорност да обелоданим своју причу, с обзиром на то да сви знају шта ми се догодило, да поделим и ону другу страну, шта сам све постигла и да је мој опоравак много више од естетике - рекла је Дана, која је, иначе задобила опекотине трећег степена на 65% тела.

 

 

Дана је, иначе, магистар медицине и ради у области која се бави опоравком и лечењем ожиљака, а отворила је и своју клинику у коју долазе сви који имају проблема са ожиљцима, било каквог порекла да су.

Шта је иницирало напад?

Натали Димитровска била је љубоморна, јер је Дана разговарала са њеним мужем током једне кућне забаве. Љубоморна жена је потом дошла код Дане у кућу, у пратњи свог пријатеља Денијела Стоуна желећи "да уништи њено лепо лице".

- Махала је руком поливајући ме по лицу, рукама, грудима, свуда од струка на горе. Пламен је захватио моју руку и изненада се све око мене претворило у ватру. Била је свуда: на мојим раменима, мом голом стомаку, само су моје груди биле заштићене топом од растегљивог материјала - сећала се.

Ватра се убрзо проширила по целом телу.

- Пламен се проширио на моју главу, коса је изгорела у секунди и кад сам кренула да избришем горућу хемикалију с лица, руке су ми већ гореле - описала је Дана у књизи "Вредно борбе".

Дана је две и по године носила маску преко лица

Инстиктивно се бацила на под и почела да се котрља како би угасила ватру, али се ватра само проширила.

- Бол је био неподношљив, а док сам вриштала чула сам Натали и Данијела како беже кроз клизећа врата. Смејали су ми се док сам жива горела. Једва сам могла да мислим од бола. У паници, отишла сам до чесме, покушавајући да угасим ватру изливањем воде на себе - навела је Дана.

Она је успела да изађе из куће, вриштећи дозивајући помоћ, када ју је један дечко по имену Денис Ериксон из оближње теретане чуо и дотрчао у помоћ. Позвао је хитну службу и био уз њу док се нису појавили.

- Вратила сам се са прага смрти. Док сам спавала, сањала сам. Имала сам сећања, фантазије и ноћне море - сећа се.

У сновима је понекад била и Светлана, Данина сестра.

- Понекад бих је осећала, чула њен глас или песму којом је покушавала да ме пробуди. Певала ми је песму Витни Хјустон "Степ бy Степ" (корак по корак) коју смо обе волеле и уз коју смо одрасле, док се коначно нисам пробудила - навела је Дана у књизи.

 

- Успела сам да испустим реч "Свет" (надимак од Светлана), али је мој глас био само шапат кроз тубе које су ми биле у грлу. Рекла сам јој да ћути, јер не зна да пева - присетила се Дана.

Светлана се расплакала од среће јер је испод маске и великих опекотина и даље била њена насмејана и ведра сестра.

Фото: Профимедиа

 

Дана је две и по године носила маску за компресију на лицу како би опекотине зарасле. У болници је провела годину и по, за то време јој је кожа на грудима у потпуности замењена три пута.

- Нико није мислио да је физички могуће опоравити се толико - изјавила је својевремено Дана за "Дејли мејл Аустралија".

Она је раније о себи говорила као о "модерном Франкенштајну" и да је "ходајућа реклама" за чуда која чини модерна медицина.

"Све је могуће"

Маску је 2014. године скинула у програму уживо на аустралијском Каналу 7, када су милиони гледалаца са нестрпљењем чекали да виде резултате њене 30-месечне борбе и нови изглед.

- Знам ко сам, али сам истовремено жена са беж маском. Немам никакав израз на лицу, не видите ми уста, нос, само очне јабучице, али не и обрве. Ценим шта је ова маска здравствено учинила за мене, али је истовремено мрзим из дна душе. Без ње не бих била где сам данас, а са друге радије бих трпела физички бол него да је и даље носим. Моја изгорела кожа и моји ожиљци данас су део мене, али то нисам ја - рекла је Дана непосредно пре скидања маске са лица.

Срећом, резултати су били невероватни. Девојка "наше горе лист" изгледала је буквално као некада!

Због тога је недавно поделила видео у којем је показала свој пут од страшних опекотина и уништеног лица, до тренутног изгледа, а сама је истакла да је у бољој форми него икада.

 

 

- Ово је начин да покажем другим борцима и свим осталим људима да је све могуће - написала је Дана у оквиру видеа и додала да је поносна на то што није одустала од свог тела и што се данас осећа снажно и у бољољ форми него икада раније.

Натали Димитровска била је осуђена на 17 година затвора због наношења тешких телесних повреда са умишљајем, а Дана је једном приликом истакла да је не мрзи и да је лепота коју је успела да поврати највећа награда за њу, а казна за особу која је покушала да је убије на најзверскији начин.

- Натали нема никакву моћ нада мном, немам времена нити енергије да је мрзим. Она ми једноставно ништа не значи. Успех је моја најбоља освета. Неко је покушао да узме моје лице и моје тело, нема бољег одговора на то - рекла је Дана, која са блиским људима сваке године на датум напада прослави чињеницу да је још увек жива.

(Блиц жена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".