За разлику од хемијских, природна средста, имају неколико предности:

Састојке је лако набавити, нису скупи, не садрже адитиве, мања је вероватноћа за алергијске реакције, немају штетан утицај на околину, а након њих кућа мирише много свежије.

Фото: Профимедиа

 

Сирће

Ако је каменац зачепио славину, онда је најбоље да узмете сирће, наквасите крпу њиме, омотате је око славине и оставите да стоји неколико минута. Ако ефекат није био задовољавајући, онда пробајте да каменац очистите лимуном.

Сок од лимуна

Од лимуна се може припремити универзално средство за чишћење. У флаши с распршивачем помешајте сок од једног лимуна, 15 капи етеричног уља лимуна и литар воде. Осим што чисти, лимунов сок успешно уклања и водени каменац с кухињских арматура и посуђа. За спречавање накупљања каменца, али и за полирање, кухињске чесме повремено натрљајте соком, односно кришком лимуна. Сирће и лимунска киселина су идеално средство за чишћење каменца, не само на славини већ и у WC шољи.

Фото: Профимедиа

 

Сода бикарбона

Сода бикарбона омекшава воду и уклања каменац, па њом можете очистити зидове WC шоље. У воду сипајте, на два сата, шољицу алкохолног сирћета и исто толико соде. Догодиће се мали, безопасни хемијски процес, након ког ће ваша шоља заблистати. Сода је, такође, одлично абразивно средство. Помешајте је с лимуновим соком и смесом очистите накупљене масноће.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".