Многе се ствари још увек доводе у питање, попут нерегуларности приликом гласања због чега су Аца Лукас и његов менаџер и продуцент Саша Мирковић поднели тужбу против РТС-а.

Оливера Ковачевић, главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а, тврди да нема места оваквим спекулацијама, као и да ће и сама тужити Вуксановића, међутим, страсти се око свега тога не стишавају.

Фото: Милена Анђела

 

Маја Николић, чији је брат Марко Николић такође учествовао на овом фестивалу и није се пласирао у финале, стоји иза Лукасових тврдњи и верује да је гласање било намештено, као и да ће се на суду то и доказати.

- Бодрила сам брата на "Песми за Евровизију", али ни он, ни Душан Свилар који је такође имао феноменалну песму, нису прошли у финале и криво ми је због тога - каже певачица за "24седам" и за овакав "пропуст" криви жири, јер је управо он доносио одлуку о томе ко ће се пласирати у финале.

Фото: В. Данилов

 

 - Ма жири је био намештен, то је РТС-ов жири. Илке (Драгољуб Илић) је око 40 година радио у редакцији РТС-а, баш у екипи која води певаче на "Евровизију", тачније као музички уредник. Сада је у пензији, а он је био део жирија. Тако да је то био жири РТС-а, међу којима је била и Уна Сенић, иначе најбоља другарица Констракте, што можете проверити и код њих на Инстаграму - објашњава Маја.

- Наравно да је доведен жири који ће гласати за Констракту, односно онај који неће гласати за Лукаса. То је сасвим логично, притом је Аца у свађи са Недом Украден, која је била председница жирија. То је жена која му никад не би дала поене. Само је од ње добио шест поена, то ништа не значи, то је као да је добио један поен - прича Маја коју су затим упитали о Недином гласању за Констракту, којој није дала ниједан поен.

Фото: РТС принтскрин

 

- Нема то никакве везе. Она је већ добила три дванаестице, тако да јој нуле ништа не ремете. Суштина је била да се Лукасу не дају поени. Иначе, Констракта није требало да победи, то није договорено, већ је она победила као колатерална штета, зато што нису смели да иду до краја и пошаљу Сару Јо. Видите да су сада на суђењу Лукас и Мирковић који имају доказе за неправилности за гласање. Било би провидно да је Сара победила - убеђена је Николићева која додаје да се за Сару Јо далеко раније знало да је овогодишњи победник.

- Сви знамо још од септембра прошле године да је Сари намештена победа. Видели сте и њен кисели осмех када је Констракта проглашена за победницу. Била је Сара сто посто сигурна да ће да победи и ми то знамо из поузданих извора. Али, овог пута нису смели да иду до краја, јер је све било превише очигледно - каже Маја и објашњава зашто мисли да је баш Сари обећана победа.

Фото: RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

- Па не знам. Вероватно се то плати. Ја то не могу да знам. Те доказе имају Мирковић и Лукас, а ја им верујем јер је Саша био и мој менаџер и много добар пријатељ. Они не би били на суду да немају доказе. И док се двоје боре, трећи хвата корист, тако да је Констракта сасвим случајно победила - каже певачица и осврће се на победничку песму " In corpore sano".

- Та песма нема везе са уметношћу, нема везе ни са чим. Ништа она ново није донела, има више од 50 група у свету које изводе такву, алтернативну музику. То је рецитовање и нема везе са музиком, имали смо много боље песме које је требало да оду. Рецимо Зорја која је имала фантастичну песму. За мене то није вид уметности, Констракти желим све најбоље, јер нас она представља, али моје мишљење је да то нема везе са уметношћу - каже Маја Николић, а на констатацију да је објављено да је управо Констракта добила највише гласова публике икада на "Песми за Евровизију", каже:

Фото: АТА имагес

 

- Не, то апсолутно није тачно. Укупно је имала 110.000 гласова, и докази за толики број гласова постоје. Знате, ми имамо фан групе, Лукас, ја, сви фанови Цеце Ражнатовић, Кије Коцкар, фанови Аца Пејовића, Драгане Мирковић - са свима њима смо се чули и сви су гласали за Ацу. Они су нам проследили и доказе. Тако да је свакоме ко је гледао јасно да Констракта није имала највећи број гласова и сви финалисти заједно немају толики број гласова колики је имао Лукас - изричита је Маја.

Николићеву су за крај упитали какав пласман прогнозира Србији на "Евровизији" која ће се одржати у мају, у Торину.

- Ма, бићемо 28. или 30. Јер, овај фазон није ништа ново у свету. Рецитује се, све време се мумла... То је можда добро за клинце, али такмичење се зове "Песма Евровизије", а ово свакако није песма него рецитација - завршава певачица која је и сама била учесник некадашње "Беовизије" и то у више наврата.

(24седам)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".