Иако је 35 година део музичке сцене, музичар истиче да никада није био део естраде. Ђуле сматра  да је цео живот био бунтован, али не зато да би неком терао мак на конац, већ да каже то што мисли, зна и воли. Одржаће два концерта под називом “Високи напон” 11. и 12. марта у Комбанк дворани.

- Нисмо се изненадили, обрадовали смо се. Радује нас то да људи поново воле да излазе. Вероватно су дуго чекали тај тренутак да ћемо концертима и музици вратити сјај и да ће ти сусрети протећи баш онако, како смо и замислили, у једном скоку, вриску и даху, који смо дуго чекали - каже за “Блиц” Ђуле.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

- Језиком симболике “Високи напон”, нашој старијој и млађој публици је један дубоки наклон за све године узајамног поштовања. Волети звук бубња, баса и гитаре, пратити бенд толико дуго у путовању који траје 36. година, је један велики плезир за све нас, посебно јер је млађа публика ту. Чињеница да смо на ова два концерта пожелели да се окупимо и прославимо са публиком 25. година од легендарног албума “No koment“, који такође је језиком симболике носио и носи и дан данас, јаку поруку и поруку времену из ког долази, као наук да се ствари мењају.

Од када се појавио на сцени, Ђуле је успешно држао по страни приватан живот.

- Што туђи живот да буде пречи од живота неког тамо ко седи и гледа да своју плату потроши на неку ескурзију, купи књигу, плати рачун, да дете може да изађе? Што је то битно? Живим једноставан и скроман живот са мојом породицом и пријатељима као и милиони других људи и ништа се моје не разликује од милиона других људи. Нема потребе људе завлачити у неку причу и лавиринт, када је то потпуно само мени битно. Ником не гледам ни у тањир, ни иза браве. Свако има право на приватност, зашто посао да мешамо? - рекао је Ђуле.

Фото: Алекса Станковић

Према његовим речима кроз музику прича о животу.

- Све што хоће људи да сазнају о мени, могу да пусте песму и у тој песми се налази све оно што би било кога, по мом мишљењу до те границе требало да занима. Све преко тога је линија пристојности која се не прелази и линија која ако поштујем све друге људе, а апсолутно поштујем, зашто бих онда другима дозвољавао да се баве нечим што није тема.

На питање колико је у животу био бунтован и колико му је то лошег донело, Ђуле одговара:

- Цео живот сам такав. Да ли ће неко са друге стране да упери прст и каже нешто погрешно - тај ме не занима. Одувек сам био такав и заувек ћу остати такав. Не зато да бих терао некоме мак на конац, него кажем то што мислим и радим то што умем, желим, знам и волим. Навијам за нешто што се зове прогресивно, љубавно, људски, цивилизовано. И ако неко упре прст у то, онда “ћао господо”. Ви сте са оне тамо стране и нема лека за вас.

Фото: Дарко Дозет

Иако је 35 година присутан на музичкој сцени, Ђуле напомиње да никада није био део естраде.

- Срећа моја што нисам био никада на естради, био сам у свету око мене и научио сам да је изгубљено оно само чега се одрекнем. Пажљиво сам бирао све што пожелим јер сам знао да се то може догодити - нагаласио је он.

Фото: Н. Фифић

На питање да ли је у његом случају тврдоглавост мана или врлина, Ђуле одговара:

- Како кад. У зависности од ситуације. Креативна тврдоглавост као врлина, а у животу као мана. Поларитет се мења из секунде у секунд, а то су нека стања, део карактерне особине. Бити тврдоглав није лоша особина. Индиректно слика упорност. Не тврдоглавост - као ово је бело, ја кажем није бело, ово је за мене нешто друго и објаснићу ти да грешиш, не.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".