Јубиларни педесети ФЕСТ синоћ је затворен доделом награда, највише признања припало је филму "Оптужујем". За најбољи филм проглашен је "Нитрам" Џастина Курцела, док је признање "Милутин Чолић" за најбољег редитеља српског филма добио Стефан Арсенијевић за филм "Страхиња Бановић".

Председник жирија Главног такмичарског програма био је глумац Милош Биковић, а у жирију су с њим били још Ђерђи Радули, Агририс Пападимитропулос, Тони Гојановић и глумица Тамара Драгичевић, која је још једном показала зашто спада у најбоље одевене познате личности.

Фото: АТА имагес

 

Шармантна глумица стигла је на црвени тепих у друштву Југослава Пантелића, уметничког директора ФЕСТ-а, и то у једном од својих лепших издања у последње време. Тамара је за ову прилику одабрала необичну драп хаљину с реверима и дугих рукава, која је сечена тако да нагласи струк, док доњи део пада у виду сукње на преклоп. Овај несвакидашњи модел издваја ефектан шлиц који с предње стране открива обе ноге, а хаљина је набрана на више места и врло децентно драпирана.

Фото: АТА имагес

 

Глумица је тоалету комбиновала с кратким чизмама на пертлање и с високим штиклама, у стилу оних какве Џенифер Лопез носи готово свакодневно протеклих месеци, а свему је додатну ноту гламура дала упечатљива зелена бунда којом се Тамара тек огрнула.

Током 50. ФЕСТ-а одржано је 380 пројекција филмова, као и девет премијера домаћих остварења. Свечано затварање одржано је и уз концерт филмске музике Симфонијског оркестра РТС-а под диригентском палицом Бојана Суђића, а присутни су имали прилику да чују теме из многих култних остварења попут "Звезданих ратова", "Харија Потера", "Супермена", "Индијане Џонса" и других.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".