Драган Јанковић (43), студент Економског факултета у Суботици, који је пре тачно 16 година брутално убио своје родитеље, мајку Марију (59) и оца Душана (65), у њиховом стану у Новом Саду, из затвора ће изаћи као потпуно слободан човек за две године, а не за четири, јер му је казна законом о амнестији смањена за 10 одсто!

Овај злочин из марта 2006. узнемирио је Србију, а како се приближава дан када ће се Јанковић поново наћи ван затворских зидина, Новосађани су престрашени. Јанковићев бранилац Дејан Кљајић потврдио је за Курир да ће се његов клијент наћи на слободи 2024.

- На основу закона о амнестији, 2012. године Драгану је скинуто 10 процената од изречене казне, што значи да је ослобођен за две године од укупне казне. Пошто је осуђен на 20 година, остало му је 18 година, а он је већ 16 година одлежао - објашњава адвокат и додаје да је те 2012. Јанковићу укинута и мера безбедности обавезног чувања у здравственој установи затвореног типа.

- Мера безбедности више није на снази. То значи да када мој клијент одлежи ове две године, он је потпуно слободан човек - објашњава.

Осуђени студент је у време убиства имао 27 година. Родитеље је убио француским кључем, па њихова тела исекао на по девет комада у купатилу, ставио у кесе за ђубре и побацао у контејнере на различитим локацијама. На суђењу је рекао "да су га родитељи малтретирали и да га је отац мрзео".

Иначе, пре неколико недеља РТС је у серијалу "Срце злочина" реконструисао и приказао детаље случаја породице Јанковић.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".