Уредница Забавног програма РТС-а истакла је да је Констракта добила највише гласова у историји домаћег такмичења за представника на Евровизији.

Фото: Јутјуб принтскрин

- Постоје различити утисци, а јавност се није поделила. Констракта је добила највише гласова у историји и ово је рекорд смс гласова. До сада је рекорд по гласовима био када је Марко Кон учествовао. Никада оволико интересовање није било. Јавност је била мобилисана да гласа за њу. Жири и публика су исто гласали за прва три места. Мислим да је то поједностављено тумачење (да је победио неко ко нема здравствену књижицу). Ја сам је доживела другачије, због чега је императив здравља важан. Зашто је човеку потребно да буде здрав да би дуже живео, то је моје тумачење. Никада нисмо гледали да неко пере руке у лавору и људи постављају доста питања и имају простор за тумачење и можемо да убеђујемо једни друге у своје мишљење. Ми као РТС смо у проблему јер је велики посао пред нама за њену презентацију у свету, како ће се све осмислити. Ја нећу да износим идеје док не седнем са тимом, и са њима треба поразговарати. Ангажоваћемо све људе који се разумеју у то и налазимо се у ситуацији да ће представник морати да одговара тамо и на питања која нису само о Евровизији - рекла је Оливера у јутарњем програму.

Фото: РТС принтскрин

 

Затим је уследило питање водитеља Филипа Чукановића:

- Оља, како је могуће наместити, како људи то замилшљају? Аца Лукас је рекао да сте добили 30.000 евра да неко победи?

- За кога су то озбиљне оптужбе? Јако је важно која уста то говоре. Ми смо имали и људе коју су одлежали затворску казну, они пишу песме и мисле да је РТС место за ресоцијализацију те врсте. Мени је жао што су медији жељни те врсте скандала. Те ствари се решавају на суду. Било је људима грозно да то слушају, ја сам то приметила. Овај фестивал је као фестивал победио све те шумове и приче и оставио снажан утисак у јавности и дао поруку уметницима да треба да се пријаве на такмичење - рекла је Оливера Ковачевић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".