Многи мисле да су трошиле баснословно богатство како би одлазиле на скупе третмане, или како су давале право мало богатство на козметичке препарате. Заправо њихове тајне веома су једноставне.

Мерилин Монро

Мерилин, са својим заносним изгледом који је ушао у легенду, постала је симбол холивудске лепоте. Поред заносних плавих локни и упечатљивог младежа на лицу, симбол сексепила Мерилин Монро, свакако су и њене сензуалне усне.
Она је, наводно, како би постигла жељену пуноћу и сјај усана, инсистирала да јој шминкери нанесу неколико различитих ружева на усне. Ивице усана је наглашавала кармином у тамнијој нијанси црвене, док је средњи део усана истакла светлијим, чиме су њене прелепе усне добијале на пуноћи.

Фото: Профимедиа

 

Елизабет Тејлор

Глумица која је своју најзапаженију улогу стекла у већ антологијском остварењу “Клеопатра”, наводно је толико била опчињена својим изгледом у том филму, да је пуне обрве, савршено осенчене контуре лица и мачкасти изглед очију које је носила у овом остварењу, захтевала од шминкера и у наставку своје акријере.

Једна од прича које се тичу њене легендарне лепоте, каже и да је глумица често депилирала лице, желећи тако да постигне блистав изглед коже. Депилација лица је корисна јер уклања ситне, готово па невидљиве длачице са лица и представља природан пилинг који чини да кожа после депилирања изгледа свеже.

Фото: Профимедиа

 

Грета Гарбо

Глумица позната по свом драматичном, мистичном ипродорном погледу који топи сва мушка срца, стављала је танку линију вазелина на капке, испод тамне сенке коју је иначе користила. Такође, Грета је имала обичај да сенку меша са угљеним пигментом за бољи ефекат.

Одри Хепберн

Након што би на своје трепавице нанела маскару, Одри је користила врх оловке да раздвоји и додатно подигне сваку трепавицу појединачно. За овај процес су свакако неопходни време и доста стрпљења, али признаћете да су њене дуге, заводљиве трепавице можда и најупечатљивији симбол њене лепоте.

Фото: Профимедиа

 

Софија Лорен

Позната Италијанка се никада није одрекла својих корена и увек је практиковала медитерански начин исхране, који подразумева употребу маслиновог уља. Међутиум, глумица га је користила и на својој кожи.

Наводно, када би се купала, увек би у врелу воду додала и неколико капи маслиновог уља.

Грејс Кели

Грејс кели је практиковала оцртавање контура лица, за шта је углавном користила руменило. На овај начин, позната глумица и принцеза од Монака, истицала је своје јагодице и срцолик облик лица.

Испод образа би наносила светлије руменило, док је оно тамније и интензивније стављала изнад јагодица.

Фото: Профимедиа

 

Вивијен Ли

Вивијен, иако уистину прелепа, имала је једну малу несигурност. Наиме, она је увек била убеђена да су њене усне превише танке.

Како би решила тај проблем, Вивијен Ли је оловком доцртавала усне, прелазећи изнад линије усана не би ли створила илузију да су јој усне пуније и дебље.

Рита Хејворт

Ватрена црвена коса и богате локне, биле су пра ствар коју би неко опазио на фаталној Рити. Глумица је на косу наносила кокосово уље, увек након прања.

Затим би на главу ставила пешкир и држала га 15 минута да га коса упије, а онда га је испирала са врелом водом и лимуном.

Фото: Профимедиа

 

Ингрид Бергман

Када је реч о шминкању, Ингрид је увек била присталица минимализма, па се није истицала упечатљивим мејкапом. Међутим, када је реч о коси, имала је необичан обичај да брије косу на темену, како би јој чело деловало шире и како би боље обликовала косу.

Фото: Профимедиа

 

Карол Ломбард

Након тешке саобраћајне несреће коју је преживела, Карол је имала малу повреду носа која је условила да јој нос изгледа накривљен на леву страну. Како би то прикрила, Ломбард је, пре него што нанесе пудер, танком белом оловком исцртавала линију на том месту, уверена да ће тиме визуелно исправити нос.

(Elle)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".