Mnogi misle da su trošile basnoslovno bogatstvo kako bi odlazile na skupe tretmane, ili kako su davale pravo malo bogatstvo na kozmetičke preparate. Zapravo njihove tajne veoma su jednostavne.

Merilin Monro

Merilin, sa svojim zanosnim izgledom koji je ušao u legendu, postala je simbol holivudske lepote. Pored zanosnih plavih lokni i upečatljivog mladeža na licu, simbol seksepila Merilin Monro, svakako su i njene senzualne usne.
Ona je, navodno, kako bi postigla željenu punoću i sjaj usana, insistirala da joj šminkeri nanesu nekoliko različitih ruževa na usne. Ivice usana je naglašavala karminom u tamnijoj nijansi crvene, dok je srednji deo usana istakla svetlijim, čime su njene prelepe usne dobijale na punoći.

Foto: Profimedia

 

Elizabet Tejlor

Glumica koja je svoju najzapaženiju ulogu stekla u već antologijskom ostvarenju “Kleopatra”, navodno je toliko bila opčinjena svojim izgledom u tom filmu, da je pune obrve, savršeno osenčene konture lica i mačkasti izgled očiju koje je nosila u ovom ostvarenju, zahtevala od šminkera i u nastavku svoje akrijere.

Jedna od priča koje se tiču njene legendarne lepote, kaže i da je glumica često depilirala lice, želeći tako da postigne blistav izgled kože. Depilacija lica je korisna jer uklanja sitne, gotovo pa nevidljive dlačice sa lica i predstavlja prirodan piling koji čini da koža posle depiliranja izgleda sveže.

Foto: Profimedia

 

Greta Garbo

Glumica poznata po svom dramatičnom, mističnom iprodornom pogledu koji topi sva muška srca, stavljala je tanku liniju vazelina na kapke, ispod tamne senke koju je inače koristila. Takođe, Greta je imala običaj da senku meša sa ugljenim pigmentom za bolji efekat.

Odri Hepbern

Nakon što bi na svoje trepavice nanela maskaru, Odri je koristila vrh olovke da razdvoji i dodatno podigne svaku trepavicu pojedinačno. Za ovaj proces su svakako neophodni vreme i dosta strpljenja, ali priznaćete da su njene duge, zavodljive trepavice možda i najupečatljiviji simbol njene lepote.

Foto: Profimedia

 

Sofija Loren

Poznata Italijanka se nikada nije odrekla svojih korena i uvek je praktikovala mediteranski način ishrane, koji podrazumeva upotrebu maslinovog ulja. Međutium, glumica ga je koristila i na svojoj koži.

Navodno, kada bi se kupala, uvek bi u vrelu vodu dodala i nekoliko kapi maslinovog ulja.

Grejs Keli

Grejs keli je praktikovala ocrtavanje kontura lica, za šta je uglavnom koristila rumenilo. Na ovaj način, poznata glumica i princeza od Monaka, isticala je svoje jagodice i srcolik oblik lica.

Ispod obraza bi nanosila svetlije rumenilo, dok je ono tamnije i intenzivnije stavljala iznad jagodica.

Foto: Profimedia

 

Vivijen Li

Vivijen, iako uistinu prelepa, imala je jednu malu nesigurnost. Naime, ona je uvek bila ubeđena da su njene usne previše tanke.

Kako bi rešila taj problem, Vivijen Li je olovkom docrtavala usne, prelazeći iznad linije usana ne bi li stvorila iluziju da su joj usne punije i deblje.

Rita Hejvort

Vatrena crvena kosa i bogate lokne, bile su pra stvar koju bi neko opazio na fatalnoj Riti. Glumica je na kosu nanosila kokosovo ulje, uvek nakon pranja.

Zatim bi na glavu stavila peškir i držala ga 15 minuta da ga kosa upije, a onda ga je ispirala sa vrelom vodom i limunom.

Foto: Profimedia

 

Ingrid Bergman

Kada je reč o šminkanju, Ingrid je uvek bila pristalica minimalizma, pa se nije isticala upečatljivim mejkapom. Međutim, kada je reč o kosi, imala je neobičan običaj da brije kosu na temenu, kako bi joj čelo delovalo šire i kako bi bolje oblikovala kosu.

Foto: Profimedia

 

Karol Lombard

Nakon teške saobraćajne nesreće koju je preživela, Karol je imala malu povredu nosa koja je uslovila da joj nos izgleda nakrivljen na levu stranu. Kako bi to prikrila, Lombard je, pre nego što nanese puder, tankom belom olovkom iscrtavala liniju na tom mestu, uverena da će time vizuelno ispraviti nos.

(Elle)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".