Због тога изненађује чињеница да је једном са Хилари Клинтон поделио причу из свог детињства. Током једног гостовања у склопу промоције своје књиге "Hard Choices" објављене 2014. године, Клинтон је испричала да јој је на једној вечери Путин испричао да су људи мислили да је његова мајка мртва и да ју је од закопавања у масовну гробницу у задњем часу спасио његов отац.

Многи су већ тада сумњали у истинитост те приче, а сама Клинтон је изјавила да није сигурна да ли је Путин био искрен, иако јој је био веома уверљив.

Фото: Твитер принтскрин/МСНБЦ

 

 

- Кренуо је с причом о његовим родитељима коју никад нисам чула нити читала о њој. Током рата Путинов отац дошао је кући са ратишта на кратки одмор. Када је дошао до њиховог стана, на улици је видео хрпу послаганих тела и мушкарце како их утоварају у камион. Како се приближавао, видео је женске ноге и ципеле. Схватио је да су то ципеле његове жене. Притрчао је и тражио да му дају тело његове жене. Након свађе мушкарци су попустили, а Путинов отац узео је супругу у наручје и схватио да је још жива. Однео ју је у стан и неговао. Осам година касније добили су сина Владимира - написала је Клинтон.

Додала је да кад је причу поновила тадашњем америчком велепосланику у Русији Мајку Мекфаулу, он је такође коментарисао да никад није чуо за тај детаљ из историје Путинове породице.

- Очито нема начина да проверим Путинову причу, али често сам размишљала о њој. За мене, она баца светло на то какав је човек постао и на земљу којом управља. Увек вас тестира, увек гура границе - написала је.

Фото: Профимедиа

 

 

Путинова аутобиографија

Али причу коју је испричао пред Хилари, Путин није поновио у својој аутобиографији из 2000., "Први човек: Запањујуће искрен аутопортрет руског председника". У њој је говорио о својој породици, детињству и каријери у КГБ-у.

О детињству првог човека Русије не зна се пуно, тек да је одрастао у Лењинграду, данашњем Санкт-Петербургу. Његов отац борио се у Другом светском рату, док је његова мајка преживела опсаду Лењинграда више гладна него сита. Ту помиње да је скоро одведена са другим мртвацима, али у тој верзији мајка се онесвестила од глади, људи су је спустили поред лешева, она се освестила. У тој верзији његов отац био је на ратшту.

Фото: Профимедиа

 

- Мој ујак јој је помогао. Давао јој је своје оброке. Кад би га пребацили другде, она би била гладна. Не претерујем. Једном се моја мајка онесвестила од глади. Људи су мислили да је умрла, па су је положили са лешевима. Срећом, мама се пробудила на време и почела да стење. Неким чудом је остала жива. Преживела је целу опсаду Лењинграда - написао је.

Трећа верзија

Постоји још једна верзија по којој је Путинов отац завршио у болници, где је делио своју храну са супругом која га је посећивала.

- Отац је успео да преживи, али је био неколико месеци у болници. Мајка га је тамо пронашла. Долазила је код њега сваки дан. Она је и сама била полумртва, а кад је видео у каквом је стању, отац је почео да јој даје своју храну, кријући то од медицинских сестара. Лекари су схватили шта се догађа кад се онесвестио од глади, одржали су му предавање и на неко време забранили мајчине посете. Тако су обоје преживели, али отац је због озледа доживотно шепао - написао је Путин.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".