Наиме, руском председнику Владимиру Путину одузет је почасни црни појас у теквондоу због напада његове земље на Украјину, саопштила је Светска теквондо федерација.

Теквондо федерација са седиштем у Сеулу је, позивајући се на свој мото “Мир је драгоценији од тријумфа”, осудила руску војну акцију у Украјини, наводећи да “брутални напади на невине животе“ представљају нарушавање спортских вредности поштовања и толеранције, преноси агенција Ројтерс.

- С тим у вези, Светска теквондо федерација је одлучила да одузме почасни црни појас 9. дана који је додељен господину Владимиру Путину у новембру 2013. године - наводи се у саопштењу управног одбора федерације.

Та организација ће се придружити и Међународном олимпијском комитету у забрани истицања руске заставе и интонирања руске химне на свим међународним такмичењима.

Оваква одлука је донета након што је Међународна џудо федерација у недељу саопштила да ће суспендовати Путинов статус почасног председника и амбасадора ”у светлу текућег ратног сукоба у Украјини“.

Руски спортисти готово да више нигде и ни у чему не могу да учествују!

Подсетимо, руски спортисти су ових дана на општем удару, ни криви ни дужни.

Десило се, само у понедељак, да је Евролига избацила руске клубове, затим су ФИФА и УЕФА избацили фудбалску репрезентацију Русије и све руске клубове из свих међународних такмичења, а то се потом поновило у хокеју.

У уторак је исту ствар урадила и ФИБА када се ради о руским кошаркашким екипама, било клупским или репрезентативним, док је Русима, после одузимања домаћинства финала Лиге шампиона, одузето и Светско првенство у одбојци, а забрањено им је и да дођу на атлетска такмичења, укључујући и Светско дворанско првенство у Београду.

Томе није био крај, па су из међународних надметања избачене руске (и белоруске) тениске репрезентације, а појединци могу да учествују само ако се одрекну својих држава.

(Новости)

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".