- Већина нас има пријатеље и породицу у Русији и Украјини. Ја их гледам као једну породицу и заиста верујем да је у питању спољни ентитет који троши огромне суме новца на пропаганду да би испровоцирао две земље да буду у међусобном сукобу, рекао је Сигал и додао:

- Моје молитве су да обе земље дођу до позитивне, мирне резолуције у којој можемо да живимо и напредујемо заједно у миру.

Русија је 2018. именовала глумца за специјалног изасланика у области побољшања веза са САД.

Руско министарство спољних послова је тада саопштило да ће Сигалова одговорност бити да "олакша односе између Русије и Сједињених Држава у хуманитарној области, укључујући сарадњу у култури, уметности, јавној и омладинској размени".

Када је Сигал добио руско држављанство 2017. године, Украјина му је забранила улазак у земљу, јер су борбе између руских побуњеника и украјинских снага ескалирали у источној Украјини.

Сигал се о текућем сукобу огласио након што је водитељ подкаста Џо Роган поделио наводни извештај ЦНН-а у којем се тврди да се глумац придружио руским специјалним снагама стационираним у близини Кијева.

У понедељак, Роган је објавио принтскрин наводног новинског извештаја који приказује Сигала како носи униформу специјалне јединице са пиштољем у руци.

- Обавештајне агенције широм света уочиле су америчког глумца Стивена Сигала међу руским специјалним снагама смештеним око периферије аеродрома Гостомел у близини Кијева, а које су заузеле руске ваздушно-десантне трупе, наводи се у извештају лажних вести.

Међутим, водитељ је убрзо избрисао пост и написао да је то била пародија, али је додао да "не би било изненађујуће ни да је вест истинита".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".