- Онтарио се придружио канадским савезницама у осуди агресије на украјински народ и снажно подржавамо савезну владу у њеним настојањима да санкционише руску владу. Остаћемо уз Украјинце током ових екстремно тешких времена - изјавио је министар Бетленфалви.

Алкохолни напици биће повучени из скоро 700 трговина у Онтарију. Челник Либералне странке у овој канадској покрајини Стивен Дел Лука је поручио да Онтарио не може казати да је истински уз Украјину све док је муштерија руског председника Владимира Путина, преноси Клиx.

Забрана се тражи и у другим деловима Канаде, као што су Манитоба, Њу Брунсвик, Британска Колумбија и Њуфаундленд. Заменик премијера Британске Колумбије Мајк Форнворт је истакао да је ова регија већ успорила увоз алкохола из Русије, преноси Б92.

Руски алкохол се повлачи и из америчких трговина и кафића. Између осталог, то је случај у савезним државама Канзас и Орегон. Власник једног бара је снимио како просипа вотку.

Према речима власника кафића Била Мекормика, "Русија делује као да је 1939. и забринут је да не нападне и друге државе". Истакао је да је и он просуо вотку те да је због тога изгубио стотине долара. Међутим, како тврди, такав облик протеста му је много значио, преноси Фокс њуз.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".