Врховни суд у Сегедину осудио је Магду 1996. године на доживотни затвор због серије крволочних убистава, али у мађарском закону постоји могућност да осуђеник, после издржаних 25 година, може бити пуштен на условну слободу ако се испуне одређени услови.

- У време поступка против Магде доживотни затвор, на који је он осуђен, имао је могућност провере после одлежаних 25 година. Односно, осуђеници су могли имати наду да ће после 25 година иза решетака, уколико се добро владају, а суд утврди да је казна утицала позитивно на њих, изаћи на слободу. Седнице се одржавају на две године - пишу медији:

- Магди суд већ неколико година врши ту врсту ревизије, а он сваки пут бива одбијен. У фебурару ове године суд у Сегедину поново је одбио Магду, јер је утврђено да не испуњава услове како би био пуштен на слободу.

Како се наводи у медијима, Магда овог пута није присуствовао седници.

- Он тешко прихвата правила у затвору, не показује кајање и одбија да учествује у процесу ради пуштања на условну казну. Због свега наведеног, не може се претпоставити да би се могао поново реинтегрисати у друштво - стоји у одлуци, која није правоснажна, јер је Магдин бранилац поднео жалбу на њу.

 

ФОТО: Архива

 

 

 

Магда је у Србији осуђен на 40 година тешког затвора.

- Када би га мађарски суд пустио на слободу, он био био пребачен у Србију на робију - наводи Ориго.ху и додаје да ће нова седница бити одржана наредне године.

Подестимо, Маринко Магда ухапшен је 1994. године због серије убистава које је починио на територији Србије и Мађарске.

- Инспектори су га позвали због наводне провере пасоша, а када је схватио да је преварен и да ће га ухапсити, покушао је да побегне. Скочио је кроз прозор, али је заустављен.

У Србији је Магда са саучесницима у једној ноћи убио пет људи у Суботици. Масакр је започео суровом ликвидацијом трочлане породице Петрић, Милана, Стане и њиховог сина Данета (10), а завршио га убиством брачног пара Јосипа и Верице Агатић на Палицу. Четири месеца касније полиција је утврдила да је Магда, сам или у групи, убио и старицу Иду Фехер у околини Суботице.

 

ФОТО: Архива

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".