- Тада је било потпуно директно кршење међународног права, сада не. Никаквих подударности нема тада и сада. Неки покушаји упоређивања постоје али ово није исто. Подударности не постоје - рекао је Боцан Харченко.

Новинарка Миња Милетић на то је одговорила да не постоје, будући да је тада бомбардован Београд, и да би то било исто уколико би НАТО сада бомбардовао Москву, као што се нама десило '99 године.

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Што се тиче учешћа и неког уласка спољних снага, Путин је у својој изјави прекјуче рекао да ће бити такав одговор каквог није било никада у историји. Што се тиче њиховог учешћа мислим да им је ово разумљиво - рекао је амбасадор Русије у Србији и додао:

- Што се тиће војних операција тада, ви знате боље од мене живећи овде, да је бомбардована престоница крстарећим ракетама, да је бомбардована свим модерним снагама које су постојаке. Било је удара на цивилне објекте и пуно погинулих и ово се зна. Ја када сам дошао овде у музеј агресије НАТО, тамо се види све шта се дешавало. Последице тога су огромне, укључујући и здравље целокупног српског народа - рекао је Боцан Харченко.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".