Према нашим информацијама, руководство најјачег клупског такмичења обратило се нашој страни, јер ни у једној престоници не могу да гарантују безбедност играчима из Русије, који ће због санкција које је запад увео Москви бити принуђени да угосте своје ривале на иностраним пракетима.

- Тачно је да је Евролига незванично контактирала Град Београд са питањем да ли можемо да будемо домаћини шест утакмица које би руски клубови Зенит, ЦСКА и Уникс требало да одиграју између 1. и 17. марта - потврдио је нашем листу заменик градонацелника Београда Горан Весић.

Он наводи да је "у име Града Београда, после консултација са Председником Вучићем, дао пристанак да се поменуте утакмице одиграју у нашој престоници.

- Ми гарантујемо безбедност свим спортистима било да су из Русије, Украјине или било које друге земље. Код нас су сви добродошли и сигурни. Тако да смо спремни да будемо домаћини како ових утакмица тако и других које би евентуално биле отказане уколико то Евролига одлучи. Београд је поуздан партнер Евролиге и град спорта а пре свега кошарке - рекао нам је Весић.

Такође, председник Србије Александар Вучић је, говорећи о овој теми, истакао да је "Србија увек била добар домаћин" и, поре осталог, додао:

- Ми се не гурамо и не тражимо, али бисмо увек прихватили.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".