Речено је да је разлог избацивања Русије због забринутости да би укључивање Русије довело конкуренцију на "лош глас". Њихово саопштење преносимо у целости:

- Европска радиодифузна унија (ЕБУ) саопштила је да ниједан руски извођач неће учествовати на овогодишњем такмичењу за песму Евровизије. Извршни одбор ЕБУ-а донео је одлуку на основу раније данашње препоруке управног тела Песме Евровизије, Референтне групе, на основу правила догађаја и вредности ЕБУ-а.

 

 

- Препоруку Референтне групе подржао је и телевизијски комитет ЕБУ-а. Одлука одражава забринутост да би, у светлу кризе без преседана у Украјини, укључивање руске пријаве у овогодишње такмичење довело до тога да конкуренција буде на лошем гласу.

- Пре доношења ове одлуке, ЕБУ је одвојио време да се опширно консултује са својим чланством. ЕБУ је аполитична чланица организација емитера посвећена одржавању вредности јавног сервиса.

- Остајемо посвећени заштити вредности културног такмичења које промовише међународну размену и разумевање, окупља публику, слави различитост кроз музику и уједињује Европу на једној сцени.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".