- Имао сам дуг разговор са председницом Владе. Влада о томе одлучује. Додуше они су сада у техничком мандату. Да не бисмо тражили изговор у техници, изаћићемо са комплатним одговором на ту кризу у наредних 48 сати. Сутра имам састанак са представницима пет најразвијинијих земаља света и ЕУ - Америке, Немачке, Енглеске, Француске и Италије. Са њима имам састанак. После тога, или најкасније 24 сата после тога, ћемо изаћи са комплатним ставовима по том питању.

Наши ставови за разлику од многих њихових ставова биће у потпуности засновани на поштовању Међународног јавног права и биће апсолутно принципијални и неће се разликовати у односу на оно што смо мислили и говорили и 2000, 2015. и данас - рекао је председник Вучић.

Вучић је тако одговорио на питање новинарима да ли су разговарали о Украјини и да ли је током разговора у Шпанији пренео став о тим двоструким аршинима.

- Наравно да смо разговарали о Украјини и поновио сам наше јасне ставове о поштовању међународног јавног права и граница међународно признатих земаља у складу са политиком коју Србија има и указао на бројне нелогичности и лицемерја које постоји у међународној политици, али то није нека велика новост - казао је председник.

Додао је да се добро сећа позиције Србије 1999. године када они којима су данас пуна уста поштовања међународног права и међуанродно признатих граница нису тако размишљали када је реч о нашој земљи.

На питање да ли сматра да је апсурдно то што је Приштина на страни Украјине и то што је влада у Приштини обојена украјинском заставом Вучић је рекао:

- Када је реч о Албанцима, ту никада никаквих принципа, није било и нити ће их бити.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".