Оливера Јовићевић објавила је да напушта РТС, где је водила политички ток-шоу "Упитник", те да ће се убудуће бавити ТВ продукцијом и маркетингом.

У жељи да чујемо и другу страну позвали смо Душку Вучинић, шефицу Службе за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а.

- Оливера Јовићевић се у пријатељским односима опростила од куће у којој је 18 година радила. Како нас је обавестила, свој даљи рад ће наставити у области ТВ продукције и маркетинга. Желимо јој пуно успеха у даљим професионалним изазовима - пише у саопштењу, а на питање да ли је тачно да је отишла јер је емисију хтела да ради у приватној продукцији, у одговору стоји:

Фото: М. Лабудовић

 

- Емисије информативног програма се раде искључиво у продукцији РТС-а, тако да ни једна друга опција није могућа.

Подсетимо, Оливера Јовићевић се претходно на Инстаграму огласила поводом напуштања РТС-а.

- Драги пријатељи, желим да вас обавестим да је после 18 година мог рада на Радио-телевизији Србије дошло време за промене. Захваљујем се свим мојим колегама са којима сам готово две деценије сарађивала радећи емисију Упитник, која је у неколико сезона, према званичним мерењима, била најгледанији ток-шоу на свим телевизијама и, верујем, имала важан утицај у српској и регионалној јавности. Хвала РТС-у који ми је пружио прилику да од мог доласка на јавни сервис, 2004. године, на позив тадашњег генералног директора Александра Тијанића, радим на најважнијим пројектима телевизије. Са Јавног сервиса одлазим у пријатељској и колегијалној атмосфери са уредништвом и менаџментом и отвореношћу за сваку будућу сарадњу. Велику захвалност дугујем мојим гостима и саговорницима, а било их је више стотина из свих сфера живота, од експерата и професора до страначких лидера и председника влада и државе. Највећу захвалност дугујем гледаоцима који су 17 сезона пратили Упитник, најдуговечнији ток-шоу на свим националним телевизијама, који је представљао "крвну слику Србије". Свој даљи рад наставићу у области ТВ продукције и маркетинга. Са великим узбуђењем припремам нове пројекте и радујем се будућим изазовима и приликама - написала је Оливера Јовићевић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".