Вучић је у разговору истакао да је Србија заинтересована да са Ираном развија сарадњу у областима у којима за то постоје реалне могућности и обострани интерес, саопштено је из службе за сарадњу с медијима председника Републике.

Он је изразио наду да ће ова година, када две земље обележавају 85 година од успостављања дипломатских односа, обиловати добрим примерима сарадње и чешћим контактима двеју страна.

С тим у вези је издвојио области са великим могућностима за сарадњу, попут пољопривреде и прехрамбене индустрије, као и различите производне делатности, грађевинарство, рударство и енергетику и информационе технологије, не изоставивши ни образовање, културу и спорт.

Председник Вучић је нагласио да је Србија искрено захвална Ирану, који, упркос великим притисцима, своје пријатељство показује принципијелним ставом о непризнавању једнострано проглашене независности Косова, као и подршком по овом питању.

Председник Раиси је рекао да ће Иран остати доследан поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и наставити да у том смислу подржава Србију у међународним организацијама.

Он је потврдио опредељење Ирана да развија свестране односе са Србијом и захвалио председнику Вучићу за ангажовање на развоју билатералне сарадње.

Двојица саговорника су изразили наду да ће ускоро бити реализовани раније планирани међудржавни контакти и размена посета на високом нивоу.

Вучић и Раиси су разговарали и о актуелним збивањима на светској политичкој сцени, додаје се у саопштењу.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".