Мајка деветоро деце пре чина је оставила писмо где је нагласила да није у стању више да се носи са животом и огромном одговорношћу док је у вишегодишњем стању депресије услед хендикепираности.

Фото: Јутјуб принтскрин/МИРРОР.ЦО.УК

 

У писму је потом скренула пажњу својој мајци на сина Корија Бела, тада 16-годишњака да има сасвим сигурно биполарни поремећај и да га пазе више од свих јер је, према њеном мишљењу "у стању свашта да уради".

"Плашим се како ће Кори Бел изгурати у животу. Кад је ова слика настала, имао је непуних годину дана. И тада ми је деловао веома непредвидиво, плашила сам се да ће постати психопата. Има биполарни поремећај, мора да се лечи. Пазите га, он ће први скренути с правог пута", нагласила је Џоди Витинг 2017. године убацивши заједничку породичну слику у писмо за успомену.

Три године после Џодине смрти, односно када је напунио 19 година, Кори Бел се предозирао и умро је. Пет месеци пре тога, покушао је да на улици убије једног од дилера. Мајка је добро видела још када је био беба (дечак који седи у очевом крилу десно на слици) шта се с њим може догодити.

Џој Витинг (67) нагласила је да је мајка сјајно познавала своју децу.

"Тачно је знала шта ће бити са сваким дететом, а нарочито са Коријем Белом, а није имао ни годину дана. Написала ми је у писму: 'Пази га молим те, завршиће свој живот прерано'", рекла је она за британски "Миррор".

Џоди Витинг доживела је саобраћајну несрећу након које је остала у инвалидским колицима. Мајка Џој каже да се неуморно трудила око деветоро деце да сва буду образована, добра и паметна.

"Кривац за несрећу никад није пронађен. Није било камера на том делу пута. Тај који ју је ударио колима, оставио ју је да лежи док није стао други возач на путу да јој помогне. Завршила је у колицима. На крају је постала зависна од лекова и терапија. До последњег дана живота говорила је само о својој деци. Знала је да их оставља саме са мном и њеним мужем, али даље није могла. Од све деце, једино се плашила за Корија Бела. Целог његовог живота. И била је у праву", додала је Џој Витинг, мајка настрадале.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".