У саопштењу украјинске војске објављеном на званичкој Фејсбук страници, наводи се да су "сепаратисти отворили ватру на више од 20 насеља, користећи тешку артиљерију која је забрањена споразумима из Минска", преноси Ројтерс.

Инциденти и гранатирања преко линије која раздваја владине и проруске снаге нагло су порасли ове недеље, што је украјинска влада назвала провокацијама.

Влада у Кијеву демантовала је најаве Москве да би Кијев могао да покрене офанзиву на истоку Украјине.

У међувремену, на Телеграм каналу Центра за координацију и контролу прекида ватре на истоку Украјине данас је објављено да су Украјинске оружане снаге прекршиле договор о прекиду ватре у области самопроглашене Луганске Народне Републике (ЛНР) 31 пут у последња 24 сата.

У саопштењу се не наводи се да ли је и колико било жртава или повређених, али према објављеним информацијама украјинске снаге су користиле минобацаче калибра 82 мм и 120 мм, СПГ-9 противтенковске ракетне лансере и ручне бацаче РПГ-7 и АГС-17, тешке миотраљезе и артиљеријска оруђа калибра 122 мм, пренела је раније агенција ТАС С.

Самопроглашена Доњецка Народна Република (ДНР) саопштила је данас да је у украјинском гранатирању оштећена и важна станица за водоснабдевање.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".