Наставник Милош Бобић недавно је подржао Милоша Стојнића, суспендованог наставника хемије из новосадске ОШ "Бранко Радичевић", који је на друштвеним мрежама окачио фотографију с децом која држе раширена три прста, а на којој пише "Српчићи моји".

Бобић је у знак подршке пре неколико дана окачио на свом профилу сличну фотографију са потписом "Моји Српчићи".

Он је у свом посту јавно подржао свог колегу из Новог Сада, а колико је чврст у ставу, говори и изјава коју је дао за 24седам.

- На овај потез сам се одлучио искључиво зато што не видим ништа лоше да се у Србији каже да си Србин. Нажалост, данас је то постало кажњиво законом. Колегу Стојнића не познајем лично. Верујем да има још наставника који су нашег става, али се људи плаше да не изгубе и овако бедне плате какве су у просвети. Иначе, не радимо у истој школи наставник Стојнић и ја - написао је он у одговору нашем порталу.

Иначе, директорка ОШ "Бранко Радичевић" истакла је да је дисциплински поступак против наставника Стојнића при крају и да се очекује његов повратак на редовну наставу.

Фото: Инстаграм

 

- У дисциплинском поступку ради утврђивања одговорности запосленог Милоша Стојнића, у досадашњем току поступка до тренутка давања ове изјаве нису утврђени елементи за постојање одговорности наставника. Уколико се до краја поступка не утврди супротно, суспензија ће бити укинута и запослени ће бити враћен на посао - истакла је Сузана Марић, директорка ОШ "Бранко Радичевић“ из Новог Сада.

(24седам)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".