Снимак вандализма који се десио у средњој школи "Никола Тесла" у Баточини објављен је на друштвеним мрежама и изазвао бес јавности.

На снимку се види ђак који преврће клупу, ради пропадања и омета наставу док га другови бодре, а наставница немоћна покушава да уведе ред и спречи даље дивљање.

Снимак је објављен на друштвеној мрежи Тикток, а потом је кренуо да се шири и другим каналима.

Бојана Ђорђевић, директорка ове образовне установе, рекла је да су овај видео снимили њихови ученици који су прошле године завршили четврти разред.

- До објављивања на друштвеним мрежама школа није имала увид ни сазнања о овом снимку. Снимак је објављен на друштвеној мрежи годину дана након што је снимљен у школи, а објавио га је на свом Тикток профилу наш бивши ученик. Наставница која се појављује на снимку изјавила је да није приметила да ученици снимају, а с обзиром на то да је реч о почетку часа и да је брзо успела да регулише дисциплину у одељењу, није пријавила овакво понашање - рекла је Ђорђевићева.

Она је напоменула да се за ученике који су снимили видео и нарушавали правила понашања школе водио појачан васпитни рад и васпитно-дисциплински поступак.

Они су кажњени укором одељењског већа и укором директора за повреду забране, али за неке друге ситуације које су пријављене и у које је школа имала увид, навела је директорка.

(Курир)