У саопштењу министарства спољних послова Грчке наводи да су три украјинска војника одговорна за смрт и повреде четворице Грка у селу Гранитна близу линије разграничења.

С друге стране, украјинска полиција наводи да су приведена двојица мушкараца, а тамошњи медији пишу да су у питању припадници војних снага, те да је до пуцњаве дошло у једном кафићу у селу Гранит.

Инцидент се догодио у недељу 13. фебруара око пола сата иза поноћи. Према наводима украјинских медија, војници су пуцали из службеног оружја, те је један мушкарац, за којег је установљено да је држављанин Грчке, преминуо на лицу места, а други је подлегао повредама у болници.

Пуцњави је, према наводима и грчких и украјинских медија, претходила свађа. Грчки медији пишу да су војници били у алкохолисаном стању, те да су убијени отац двоје деце и старији мушкарац, који је имао и унучиће. Није познато којим поводом су страдали Грци били у Украјини.

Представници грчке заједнице у Украјини рекли су за лист Прототхема да су добили информације да су украјински војници били пијани, али кажу да и даље не знају све детаље сукоба. Сумња се да је свађа почела око коришћења тоалета, али те информације нису потвђрене.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".