Аца ће са својим тимом сарадника покушати да се домогне Торина, где ће се у мају одржати ово најпрестижније емузичко такмичење, с песмом "Оскар", која је побрала све симпатије након што је објављена на Јутјубу. Лукас важи за једног од фаворита, али га то не оптерећује. Он се осим овом наступу посветио и свом здрављу, након што је недавно завршио у болници.

Одмах на почетку да те питам како си?

- Добро сам, мало сам био на прегледима, болео ме желудац, јетра, али сам дефинитивно престао да пијем. Имао сам горушицу и киселину и сад је све у реду.

Фото: АТА имагес

 

Да ли ти уопште водиш рачуна о свом здрављу?

- Него шта! Људи се варају ако мисле да водим рачуна, али није тако. Једем воће. Шта значи здраво се хранити? Да једем ко канаринац оне житарице? То? Е, нек се тако хране други. Више не једем јагњетину, али барено поврће једем.

Много су се сви забринули. Твоји фанови остављају поруке подршке.

- Видим све низ ноге колико се забринуше. Било је не могу да кажем, али и доста оних који су ме сахранили. Сад им је била прилика. Добро, мислим њима ће се жеља свакако испунити, али то неће доживети, на њихову жалост. Свима који ми желе смрт ћу се испишати на гробу.

Па зар има оних који те не зеле међу живима?

- Има их који то тако здушно прогнозирају и једва чекају. Поручујем им да ће им се жеља испунити, али после њих. Тако да ћу имати прилику да им изуринирам на гроб.

Шта ће жене без тебе?

- Или ја без њих. Мени би овај свет без мене стварно био бесмислен.

Фото: АТА имагес

 

Једно је сигурно да би то била велика сахрана.

- Видиш мене то и не занима. Нисам присталица тог размишљања. Не мора нико да дође. Кад умрем можете да ме баците у канту за ђубре, исеците ме на комаде и ставите у замрзивач. Тако да можете да ме баците у море, баците лавовима. Ал то кад умрем, а док сам жив, терајте се у пи.ку материну, пустите ме да живим ко човек.

Ако је неко живео, проводио се, имао каријеру, то си ти. Многи желе да живе као ти.

- Нисам приметио, сви кажу да мој живот не ваља. А не ваља ни лисици грожђе што не може да га дохвати па јој кисело. Знате, Аца Лукас је увек хтео да буде Аца Лукас. Никад нисам хтео да будем неко други, можда је то савет. Буди свој.

Кажеш престао си да пијеш, шта је с цигаретама?

- Кад ми кажу они који су стручни за то могу да се манем чега хоћеш. Пре месец дана су ми рекли да се манем алкохола и нисам попио кап. Кад ми буду рекли да се манем нечега другог и тога ћу да се манем. И жена да ми кажу да се манем и то ћу да послушам. Само што то није забележено у пракси.

Ти ако умреш, умрећеш на некој жени.

- Или за неком женом.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTV Pink Official

 

Да пређемо на ведрије теме. Кажу да си главни фаворит за одлазак на Евровизију.

- Другачије не би ни било реално. Вероватно зато сто сам најпопуларнији од извођача. Е сад каква је песма, укуси су различити, има много добрих извођача, па клинаца који добро певају. Фина је конкуренција.

Ко је теби конкуренција?

- Немам ја конкуренцију, нити мислим да сам некоме конкуренција. Ствар је тренутка и како ће тај дан да ти буде. Мада по неким параметрима, причамо реално, не причам препотентно, да бих ја имао највеће шансе да добијем доста поена од тих наших бивших република што није био забележен случај последњих година.

Изненађење је што си се уопште пријавио.

- Ја сам свестан да највише од свих могу ја да изгубим, а најмање да добијем. Пријавио сам се да бих направио нешто ван своје каријере, за своју земљу. Немам личних амбиција, направио сам у животу то што сам направио - довољно. Увек може више, а ово је из патриотских разлога. Толико сам се дичио нашим фудбалерима, спортистима и увек се питам како је леп осећај када несто урадиш за своју земљу, и то је једина моја амбиција, да и ја осетим тако нешто ако за то будем имао прилику. То бих волео да доживим, била би ми част.

Имаш добар тим. Марија Шерифовић је на Евровоизију ишла и победила са твојим садашњим продуцентом Сашом Мирковићем.

- То је једна спона која не може да се заобиђе. Колико смо ми са својим песмама битни, толико је важна и цела организација приче. Мирковић нема конкуренцију у овој земљи и да није њега, не бих се ни пријавио. Његово искуство је пресудило и он ме наговорио. А и нашао сам тај разлог и све кад се укомпнује ту сам где сам и другачије не бих ни био ту.

Фото: В. Данилов

 

Кад си глумио за Оскара?

- Стварно нема аутобиографског дела. Све је техничка ствар и леп је текст. Мислим да имамо добре шансе.

Чује се да су неки ишли на етно варијанту, зар то није превазиђено?

- Чуо сам неке песме, али нисам се претерано дао у анализу. Видим кокетирају са тим неким модерним стилом, па су уваљали у форму етна. Није то лоше. Могу да казем да су песме Саре Јо и Зорје добре. Њих сам чуо. Сад да ли је то мој стил то је нешто друго, али укуси су различити. Није мој фазон, али музички је добро одрађено.

На ком језику ћеш певати ако одеш на Евровизију?

- Представљам своју земљу и певаћу на српском. Не знам да ли је неко певао на енгелском из наше земље.

Шта ти пријатељи кажу?

- Немој да мислиш да су то реакције подршке. Неки кажу да сам луд и да много ризикујем. Идем на наступ као да је наступ. Тако сам се усудио да одем на "Грандов" фестивал па сам победио, а све су клинци били. Има коментара који иду до те мере да ћу изгубити, а ја не знам ста да изгубим. Ја не учествујем у неким закулисним радњама, енергије на сцени неће мањкати. Немам страх. Мислим да ваља.

Некако иде уз тебе да ти Монескин преда евровизијки трофеј.

- Ха, знаш шта. Ево сад је Теа Таировић снимила хит и сад се појавило сто хиљада лоших копија тога. Кад сам ја снимио "Личну карту" после тога изашла је гомила песама сличног фазона. Мисле, као то је прошло па ће и њихово. То је тотални промашај. Тако и тај Манескин је имао неку своју фору, и не мора да значи да ће ове године да победи неко сличан. Шта треба да се ја на Евовизији скинем до пола го, истетовирам се по телу? Па на шта би то личило. Свако има своје и увек победи други стил.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".