Бети није желела да пристаје на компромисе доласком новог тренда на музичку сцену некадашње Југославије, а касније и Србије, па се повукла.

Концертому Беогаду обележавате пола века каријере. Јесте ли свесни да је толико времена прошло?

- Кад ми неко помене да је прошло 50 година, сва се тресем, страшно ми то звучи. Право да вам кажем, нисам свесна свега тога јер имам неке своје приче и епизоде због којих ме дуго није било на сцени. Сто се мене тиче, имам 20 година каријере, оних 30 година не рачунам. Током те три деценије имала сам и великих падова и приватно и пословно. Осамдесетих година смо били некако склоњени са сцене, тада шлагер музика није била на цени и нисам имала шта ту више да тражим.

Фото: Зоран Јовановић

Јесте ли тада мислили да се нећете никада више вратити на сцену?

- Помислила сам да је то крај и да је време да окачим микрофон о клин. Ипак, ту и тамо су ме током 2010. године тргли из летаргије моји музичари. Почели смо да наступамо по клубовима И тада сам приметила да из публике траже моје песме. Мој шлагер нашао је свој пут.

Можете ли данас живети од музике?

-То је све шоу-бизнис. У нашем послу бити сам је тешко, а ја сам толико сама да не знам како сам уопште опстала. Ваљда је реч о томе што сам заиста снимала квалитетне песме и са великом господом аутора, који су фантастични у свом послу. Питају ме који ми је ово по реду концерт ја заиста не знам. Имала сам пре почетка пандемије један, али овај сад је велики И биће гала.

Фото: А. Станковић

Јесте ли се некад уплашили да ћете пасти у заборав?

- Једног дана ће сигурно нестати све што сам радила, али и многи други нęстају, то је живот. Човек кад се роди, осуђен је на свој циклус и животни век трајања. Сада сам снимила нову нумеру "Име ми је љубав", тако ће се звати и нови албум.

Дуго сте сами, да ли се човек навикне на такав стил живота?

- Не бих могла да замислим сада да имам некога поред себе. Гледам данас и младе, срљају у бракове. Најбитније је да се двоје нађу, себи подаре дете, брак као потпис није битан, само после отежава ствари око бављења папирологијом ако дође до развода. Ја сам вам данас, како се каже, кућни миш. Највише волим да будем код куће, никада нисам волела путовања. Због посла којим се бавим напутовала сам се за два живота. Сад кад видим кофере већ ме ухвати мучнина.

Фото: Предраг Митић

Пре девет година преминуо вам је син од срчаног удара, да ли вам је са ове временске дистанце лакше да о томе говорите јавно?

- Прескачем разговоре о крајње интимним и болним темама. Сви знају шта ми се десило са сином, то ми је веома тешко пало и болно је. То је моја велика рана и ако неко има разумевања, неће дирати моје болне теме. Неке ствари треба оставити у прошлости.

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".