Наиме, 2016. године тројица малолетника запалила су двојицу бескућника од којих је један преминуо од задобијних опекотина.

Драгутин Тодорчевић (64) из Футога и његов пријатељ Зоран Тодоровић тешко су повређени у овом стравичном догађају, а Драгутин је преминуо пар сати након пријема у болницу јер му је 90 одсто коже било у опекотинама.

Страдали Тодорчевић је годинама био бескућник и ноћу је спавао на бетонској стази иза продавнице на Булевару ослобођења.

- Он је био легенда Новог Сада и имао је тешку животну причу. Годинама је становао у прихватилишту у Футогу - рекао је извор.

Сам Драгутин говорио је о себи у једној емисији.

- Животни пут ме навео кад је дошло бомбардовање економски сам пукао, брак ми је пукао. После сам се одао алкохолу и тако сам био по улицама свакојаким, остао сам на улици. Украли су ми штаке, звао сам полицију. Полиција је звала црвени крст и довели су ме овде - прича Драгутин Тодорчевић.

Он је додао да је у прихватном центру завршио након што су му украли штаке на улици.

- Једном су ми украли штаке, звао сам полицију, а полиција је онда звала Црвени крст. И довели су ме овде - испричао је Драгутин.

Он је у Прихватном центру учествовао у изложбама, песничким вечерима, представама... Тако је био учесник изложбе „Шире од светлости“, коју је отворио рецитовањем својих стихова.

Као песник-аматер учествовао је чак и у Европском Фејсбук песничком фестивалу. Иако бескућник, учествовао је чак и у добротворним акцијама.

Малолетник, у то време дванаестогодишњак није одговарао због смрти Тодорчевића, а кажњена је његова мајка. Дечак је у то време дао невероватну изјаву.

- Упалио сам новине и бацио их на тог бескућника и његовог пријатеља. Било ми је досадно и рекао сам друговима: "Хајде да се мало забавимо. Нисам знао да ће да изгори." - рекао је тада дванаестогодишњак полицији у Новом Саду.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".