Како је навела полиција, тукао га је рукама и ногама, а Хитна помоћ је око пет ујутро примила позив да на плочнику у Косовској улици лежи мушкарац без свести. Реч је о новосадском уличном свирачу Кристијану Костићу Блекију.

- Ја сам живео код њега. Значи, ручали смо заједно и свирали и то. Он је био стварно диван човек и никад није био агресиван. Био је једино агресиван према себи. Није помогао само мени, већ и већини људи које сам ја знао - истиче Андрија Дарабош, улични свирач из Новог Сада који је добро познавао жртву.

Вест да је јуче преминуо од последица пребијања, те да је за то дело осумњичен младић од непуне 22 године, их је, кажу, затекла.

- Јако је брутално. Не знам, немам речи, искрено да вам кажем - додаје Дарабош.

Осумњичени ће бити изведен пред тужиоца, а изјаву коју је дао инспекторима преносе медији. Од Блекија је наводно тражио новац, а када му је дао 390 динара уз образложење да је то све што има, уследила је бесна реакција.

Колико су чести напади на људе који живе или раде на улици, статистика је којом полиција у овом тренутку не располаже. Блекијеви пријатељи причајли су о својим искуствима.

- Има доста тих клинаца који нису баш при себи. Свашта се ту нешто узима, пије се. Један је, рецимо, хтео да ме избоде ножем - присетио се улични певач.

Синоћ су се у знак сећања на убијеног суграђанина грађани Новог Сада на окупили на Тргу Слободе где су паљењем свећа и песмама одали почаст Кристијану Костићу Блекију.

Бруталност према људима без адресе у Новом Саду није новина. Попут Блекијеве смрти, памти се догађај из 2016, када је дванаестогодишњак са друговима запалио 64-годишњака на улици. И он је тада преминуо од задобијених повреда.

(Еuronews)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".